Royalty

Máxima verrast Jeroen van der Boom tijdens videosessie

Jeroen van der Boom heeft maandag koninklijk ‘bezoek’ gehad terwijl hij bezig was met een onlineworkshop pianoles. Niemand minder dan koningin Máxima, erevoorzitter van het platform Meer Muziek in de Klas, brak tijdens de sessie in. Ze wilde zo haar betrokkenheid tonen.

“Ik wist niet wat ik meemaakte”, laat Jeroen weten. “Ik vroeg zelfs nog of dit live was, want het kon natuurlijk ook opgenomen zijn. Maar op deze toch ongewone Koningsdag, waar iedereen thuis moet blijven, sprak ik ineens met koningin Máxima. Onze koningin zet zich enorm in voor meer muziek in de klas en ik heb me direct aangeboden om onlinemuzieklessen voor de basisscholen te gaan geven.”

Voor Jeroen ziet Koningsdag er dit jaar heel anders uit. Hij presenteert maandag enkele uren op 100% NL en gaat ‘s avonds live op het platform koningsdagthuis.nl. Kijkers kunnen verzoeknummers aanvragen.

Oranjes videobellen met BN’ers

De Oranjes vieren Koningsdag thuis en vullen de middag met een rondje videobellen. Verschillende Bekende Nederlanders bieden via koningsdagthuis.nl vraaggesprekken en workshops aan, en de royals doen onaangekondigd mee. Zo videobelt koning Willem-Alexander mee met een workshop van Anna Yilmax, winnares van Heel Holland Bakt 2019, en doen koningin Máxima en Alexia mee met een vlogworkshop van Enzo Knol.

Paardenliefhebster prinses Amalia

Prinses Amalia videobelt mee met een vraaggesprek voor paardenliefhebbers met Anky van Grunsven. Een interessant telefoontje voor de oudste dochter van het koningspaar. Zij is dol op paarden en rijdt zelf ook wedstrijden.

Eerder vandaag belden koning Willem-Alexander en koningin Máxima al met zorgmedewerkers in UMC Maastricht terwijl zij tijdens hun pauze een tompouce aan het eten waren met de burgemeester van Maastricht.