Sterren

Monique Smit deelt bijzondere foto van leeg Volendam

Volendam staat normaal bomvol met toeristen, maar door de coronacrisis is er plotseling geen enkele toerist meer te bekennen. Een bijzondere situatie voor de bewoners van het dorp, waaronder Monique Smit.

“Mooi Volendam”, begint Monique haar bericht. “Maandenlang was onze prachtige dijk weer even alleen ‘van ons’. Bijzonder om mee te maken, geen toeristen maar ook geen gezelligheid. Uiteraard moeten we vanaf volgende week nog steeds goed uitkijken, maar wat ben ik blij voor alle horeca-ondernemers dat ze weer open mogen. Hopelijk blijft alles goed gaan en kunnen we langzamerhand weer terug naar hoe het was.”

Bij de tekst deelt Monique een bijzondere foto van haarzelf met de kids, op een lege dijk. Die dijk staat normaal dus vol met toeristen, volgens Monique. De volgers van Monique dragen Volendam een warm hart toe. “Volendam, lief en warm dorp”, schrijft een volger. “Ik hoop snel eens naar Volendam te kunnen komen. Dat staat echt al jaren op mijn verlanglijstje”, wenst een andere volger.