Sterren

Najib Amhali: "Dit is echt ongekend en zeer indrukwekkend"

Najib Amhali heeft een verdrietig bericht gedeeld over de gevolgen van de coronacrisis voor vele gezinnen in Marokko. De cabaretier maakt zich daarom hard voor deze groep.

Sinds de strikte lock down in Marokko hebben veel gezinnen het financieel zwaar en kunnen sommigen niet eens meer boodschappen doen. Hierdoor besloot Najib om samen met zijn foundation een initiatief te beginnen waarbij hij deze getroffen groep wil ondersteunen met levensmiddelen.

Juist nu vindt de cabaretier het belangrijk om zich keihard in te zetten voor deze getroffen gezinnen. “Om deze mensen niet aan hun lot over te laten, wij hebben de keuze gemaakt dat juist nu het moment is om op te staan en om ons in te zetten voor deze mensen. (…) De coronacrisis dwingt ons afstand van elkaar te nemen. Maar dat betekent niet dat we niet verbonden kunnen zijn. Juist nu is die verbondenheid hard nodig. Juist nu moeten we omkijken naar mensen die normaal gesproken ook kwetsbaar zijn. Het is ongelooflijk en hartverwarmend om te zien hoe de coronacrisis juist nu mensen bij elkaar heeft gebracht, en hen heeft doen realiseren dat zij hierin een bijdrage willen leveren om het verschil te maken.”, aldus Najib.

Inmiddels kan hij met zijn initiatief meer dan 8000 gezinnen gaan helpen en voorzien van een warme maaltijd. De cabaretier is helemaal ondersteboven van dit resultaat en dankbaar dat zoveel mensen een steentje bijdragen. “Ik sta hier echt versteld van. Met jullie steun hebben wij meer dan 8000 gezinnen kunnen voorzien van boodschappen. 8000 families…Dit is echt ongekend! En zeer indrukwekkend. Het is hartverwarmend dat zoveel mensen hulp aanbieden in deze tijd en dat wordt zeer op prijs gesteld. 8000 gezinnen die nu tijdens de ramadan een warme maaltijd op tafel kunnen neerzetten voor het verbreken van hun vasten, mede mogelijk gemaakt door jullie. Jullie steun (mijn dank is groot)”, schrijft hij onder zijn video op social media.