Sterren

Najib Amhali ontzettend dankbaar

Najib Amhali is enorm opgelucht nu zijn moeder weer veilig in Nederland terug is. Afgelopen weekend zat zij op de eerste repatriëringsvlucht uit Marokko…

Op Instagram deelt hij dat hij super dankbaar is dat de Nederlandse overheid zijn 68-jarige moeder terug naar Nederland heeft kunnen halen. “Wat zijn we blij dat mama weer veilig en gezond terug is, ik hoop dat alle 7000 Nederlanders in het buitenland zsm weer terug kunnen keren naar hun geliefde. Minister Blok dank je wel”, schrijft de cabaretier onder zijn post.

In de reacties blijkt ook dat zijn volgers met hem meeleefden de afgelopen tijd en reageren massaal met lieve berichten en hartjes onder zijn bericht op Instagram.

Spannende tijden
De afgelopen weken zat Najibs moeder vast in Marokko nadat zij voor een vakantie naar het land vloog. Maar kort na haar aankomst kon zij niet meer terugkeren en ging alles op slot.

Al eerder deelde de komiek dat hij zich grote zorgen maakte om zijn moeder. Niet alleen zat ze dus vast in het buitenland, ook valt ze in de risicogroep wat betreft het coronavirus door haar medische achtergrond.

Gelukkig werd zijn moeder ondersteund door familieleden die in de buurt wonen. “Ze zit alleen in huis, maar haar zus en broers en hun kinderen wonen ernaast. Dus er wordt goed voor haar gezorgd. Mijn nicht werkt zelfs bij de apotheek. Maar ik heb haar liever hier natuurlijk. Het probleem is ook, stel dat er iets gebeurt, dan kun je daar niet heen en niemand komt eruit.”, vertelde Najib deze week tegen weekblad Weekend.

Afgelopen zondagnacht was het eindelijk zover en kon de cabaretier eindelijk weer zijn moeder in zijn armen sluiten. Een dag later deelden hij beelden van een verlaten Schiphol en even later de hereniging met zijn moeder. De beelden zijn in de video hierboven te zien.