Sterren

Roelof Hemmen vond aanbieding Radio 538 strelend

Voor Roelof Hemmen was het een grote verrassing dat Radio 538 bij hem aanklopt om nieuwslezer Henk Blok tijdelijk te vervangen in de ochtendshow van Frank Dane. In De Telegraaf noemt hij het “een prachtige uitdaging”.

“Ik werd gebeld of ik wilde komen praten over een functie die beschikbaar ging komen. Mijn eerste gedachte was: ‘Hé? 538, dat is toch muziek?’Ik ben meer van het presenteren, wat ik ook bij BNR doe. Maar ik vond het meteen spannend”, aldus Roelof. Na een bezoek aan de studio was hij naar eigen zeggen verkocht.

“Ik ben 57! Dan kan je je wel afvragen hoe vaak Radio 538 bij je langs zal komen, maar erg reëel lijkt die kans niet. Dus als je hem krijgt, dan streelt dat enorm”, zegt Roelof. “Ik heb veel dingen mogen doen in mijn leven, maar zoiets nog nooit. Dit kon ik ook niet voorbij laten gaan.”

Roelof gaat vanaf juni aan de slag voor 538. Henk Blok gaat om gezondheidsredenen met sabbatical. De nieuwslezer lijdt aan de zeldzame ziekte sarcoïdose, een aandoening van het afweersysteem waardoor hij snel moe is en spierpijn ontwikkelt. Hij gaat het komende jaar, nu hij nog redelijk fit is, meer tijd doorbrengen en activiteiten ondernemen met zijn vrouw en dochter.