Sterren

Wolter Kroes springt in de bres voor Doutzen

In de Nieuwe Revu geeft Wolter zijn mening over de ophef rond Doutzen. Het model kwam vorige maand in het nieuws omdat ze zich hardop afvroeg of corona wel op de goede manier zou worden aangepakt.

Dat deed ze nadat ze naar eigen zeggen “urenlang research” had gedaan. Doutzen suggereerde dat media, de farmaceutische industrie, regeringen en grote bedrijven verkeerde motieven zouden nastreven in deze donkere tijden. “Is het gemakkelijker om een ​​door angst gedreven samenleving te beheersen? Willen ze het beste voor ons? En met ‘zij’ heb ik het over de media, de farmaceutische industrie, onze regeringen en alle grote bedrijven die heel andere belangen hebben dan de onze, zo lijkt het.”

“Met zoveel volgers als Doutzen heeft, is het zaak om je woorden goed te kiezen en je uitlatingen zorgvuldig te formuleren”, vertelt Wolter aan het blad. “Zelf weeg ik mijn woorden ook altijd goed af richting de media. Natuurlijk vraag ik mezelf ook wel dingen af over corona. Klopt het allemaal wel wat er wordt gezegd?.”

Wolter snapt de ophef rondom Doutzens uitspraken wel. “Ik begrijp het heel goed als mensen die zelf corona hebben gehad of er naasten aan hebben verloren, woedend worden als ze horen dat anderen er kritische vragen over stellen. Kijk, als BN’er worden je woorden op een weegschaal gelegd en als je iets zegt dat verkeerd valt, kun je heel veel stront over je heen krijgen. Met het soort uitspraken dat Doutzen doet, moet je gewoon uitkijken.”

Toch staat Doutzen dichterbij Wolter dan het in eerste instantie lijkt. “Maar ik ken mensen die haar goed kennen en daardoor weet ik dat ze haar boodschap niet slecht bedoelt. Ze zit niet zo in elkaar dat ze mensen wil kwetsen.”