Royalty

ZIEN: Koningspaar komt aan bij Grote Kerk, Máxima draagt gerecyclede jurk

Na een korte rit door de binnenstad van Den Haag zijn koning Willem-Alexander en koningin Máxima bij de Grote Kerk aangekomen. Langs de route was het vooral stil aangezien er geen publiek aanwezig mocht zijn. Ook de traditionele erewachten en orkesten van de krijgsmacht langs de route waren niet van de partij.

De dienstauto met daarin het koninklijk paar werd begeleid door acht motorvoertuigen in plaats van de acht paarden die normaal gesproken de koets trekken. In de Grote Kerk is een veel groter gevolg aanwezig bij de troonrede. Dinsdag zijn de staatssecretarissen en tientallen Kamerleden niet aanwezig, en blijven de partners thuis. Ambassadeurs van andere landen en overige hoogwaardigheidsbekleders ontbreken ook. De aankomst van het koningspaar is in de video hierboven te zien!

Opvallend dit jaar is de jurk van Máxima! Zij draagt de prachtige jurk van Claes Iversen voor de tweede keer. Máxima heeft de jurk voor de eerste keer gedragen tijdens een officieel bezoek aan Jordanië. Op haar verzoek is de jurk een paar tinten donkerder geverfd. “Hare Majesteit de Koningin draagt een zijden japon. In de volants van de japon zijn 3 verschillende tinten geel verwerkt. Deze volants lopen in toenemende lagen breder uit naar beneden”, vertelt Claes aan Shownieuws. “In 2018 is de japon voor het eerst gebruikt en daarna is deze in 2019 behandeld om een diepere kleurtoon te bereiken. Er is gekozen voor een bijpassende haardecoratie.” Hieronder is de jurk van de koningin te zien toen ze in Jordanië waren. “‘Ik ben meer dan vereerd dat Hare Majesteit de japon weer draagt. Het hergebruik van een japon is in deze tijden een passende en charmante keuze. Ze ziet er prachtig uit!”, aldus de ontwerper.

Max