Linda de Mol

Alles over Linda de Mol lees en kijk je op Shownieuws. Hieronder lees je het laatste nieuws over Linda en bekijk je alle video's!

Meer

Over Linda de Mol

Linda de Mol is een bekende Nederlandse televisiepersoonlijkheid, actrice en presentatrice die geboren is op 8 juli 1964 in Hilversum. Linda is met name bekend geworden door programma’s als Love Letters, Ik Hou van Holland en Miljoenenjacht. Daarnaast is de blondine een van de meest bekende actrices die ons landje rijk is. Zo speelde ze onder meer in Ellis in Glamourland, Terug naar de kust en Gooische Vrouwen, wat haar eigen concept is. In 2003 lanceerde Linda haar eigen vrouwentijdschrift, genaamd: LINDA. 

Carrière  

Linda is de dochter van John de Mol sr., die in het verleden zanger was. Op jonge leeftijd debuteerde Linda al op de Nederlandse televisie, door te zingen in het AVRO’s kinderkoor. Al snel daarna presenteerde ze het AVRO-programma Wat je zegt ben je zelf.  

Nadat Linda drie jaar Rechten had gestudeerd aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, begon ze haar presentatieklussen weer op te pakken. Zo presenteerde zij in 1985 The DJ Kat Show, voor de televisiezender Sky Channel. Vervolgens was ze zelfs nog even te horen als dj op het eerste commerciële radiostation Cable One. Tegelijkertijd was Linda ook te zien als assistente van Ron Brandsteder in de Showbizzquiz, een tv-programma van de TROS.  

Linda heeft tevens jarenlang voor de Duitse televisie gewerkt. Hier presenteerde zij onder meer Traumhochzeit, de Duitse versie van Love Letters.  

In 2006 vertrok de presentatrice naar Talpa, de commerciële zender van haar broer John de Mol. Niet veel later verhuisde ze Linda naar RTL4, aangezien de zender TIEN, onderdeel van Talpa Media Holding overgenomen werd door RTL. In 2019 vertrok Linda weer naar Talpa. Helaas kon ze hierbij niet al haar tv-programma's meenemen. Tot grote teleurstelling van Linda nam Chantal Janzen het presenteerwerk van Oh, wat een Jaar! over.  

Neerleggen werkzaamheden  

In 2022 besluit Linda haar werkzaamheden tijdelijk neer te zeggen. In dit jaar verbrak Linda namelijk haar relatie met Jeroen Rietbergen,

na aanleiding van zijn bekentenis van seksueel wangedrag bij The Voice of Holland
, waar hij bandleider was.

Liefdesleven  

In 2007 kreeg Linda een relatie met Jeroen Rietbergen. Maar hij was niet de enige grote liefde van Linda. In 1991 trouwde zij namelijk met jeugdliefde Fred Reuter. Na een huwelijk van vier jaar was helaas de koek op. In juni 1995 vroegen ze de scheiding aan. Kort daarna ontmoette de presentatrice de vader van haar kinderen, Sander. De twee waren twaalfenhalf jaar samen.

Dochter Noa is sinds 2022 regelmatig op de buis te zien als sportverslaggeefster