Sterren

'Ferry Doedens definitief ontslagen bij GTST'

Opnieuw slechte tijden voor Ferry Doedens? Shownieuws is ter ore gekomen dat de acteur definitief ontslagen zou zijn bij GTST! Naar verluidt is eind dit jaar zijn laatste draaidag.

Shownieuws heeft de producent van Goede Tijden, Slechte Tijden maandag om een reactie gevraagd, maar over een mogelijk ontslag liet EndemolShine Nederland zich niet uit. Over het verbreken van de regels door Ferry zeggen ze wel: “We werken met een protocol en we verwachten dat iedereen zich daaraan houdt. Op het moment dat dit niet gebeurt gaan we het gesprek daarover aan.”

Ook is er contact gezocht met Ferry zelf, maar die is maandagavond onbereikbaar voor commentaar.

Het is niet de eerste keer dat Ferry flink in de clinch ligt met de producent. Recent nog als de acteur het niet zo nauw neemt met de coronamaatregelen. Begin juni vertelt hij in het Youtube-programma van Eddy Keur dat hij helemaal gek wordt van de anderhalvemetersamenleving: “Ik heb al acht weken lang met iedereen geknuffeld. Ik heb nog geen een keer dat met de elleboog gedaan. We worden allemaal gek gemaakt door de media.”

Omdat hij zich niet heeft gehouden aan de RIVM-maatregelen en de coronaprotocollen wordt hij door EndemolShine twee weken op non-actief gezet. Volgens de producent brengt Ferry met zijn gedrag de gezondheid en de veiligheid van zijn soapcollega’s in gevaar. Hij is ook op zijn gedrag aangesproken: “Ferry heeft aangegeven dat hij zich strikt gaat houden aan de richtlijnen van het RIVM, zodat hij zo spoedig mogelijk de opnames kan hervatten“, aldus een woordvoerster toentertijd.

Ook in de zomer van 2015 is hij de laan uitgestuurd, nadat bekend is geworden dat hij destijds een drugsprobleem heeft. Vanwege zijn cocaïneverslaving is hij regelmatig te laat geweest op de set. “Inderdaad heeft EndemolShine Nederland zich genoodzaakt gezien Ferry te ontslaan. Dit besluit is genomen vanwege het bij herhaling niet nakomen van productionele afspraken. Hierdoor kwamen de opnames van GTST meermaals in het gedrang”, luidt het officiële statement. Ruim een jaar later, nadat de acteur succesvol is afgekickt, mag hij alsnog terugkeren en sindsdien maakt hij weer deel uit van de vaste cast.