Sterren

Televisieprogramma's laten geen publiek meer toe in studio

Ook tv-programma’s krijgen met de nieuwe coronamaatregel te maken. BNNVARA laat weten bij alle live-uitzendingen geen publiek toe te laten in de studio, waardoor onder andere De Wereld Draait Door en Kassa een lege studio zullen hebben. Ook talkshows Op1 en Jinek zullen hun uitzendingen voorlopig voortzetten zonder publiek in de studio’s.

Op1 had op woensdagavond al een lege tribune. DWDD annuleert ook een special over Tonke Dragt die gepland stond vanwege het coronavirus. De uitzending van Jinek staat volledig in het teken van verregaande maatregelen die omtrent het coronavirus zijn genomen en heeft de gastenlijst daarop aangepast. Onder anderen viroloog Ann Vossen en KLM-topman Pieter Elbers schuiven aan.

De NPO adviseert omroepen om sowieso minder dan honderd of helemaal geen mensen toe te laten als publiek in de studio. “Wij adviseren dat, maar omroepen zijn er vrij in om te besluiten hoe zij het publiek vullen”, aldus een woordvoerder van de NPO. De NOS komt vrijdag opnieuw met een extra uitzending over het coronavirus. Het programma is te zien op NPO 1 na het NOS Journaal van 20.00 uur.

Omroep MAX maakte donderdagmiddag al bekend dat hij voor onbepaalde tijd alle programma’s uitzendt zonder publiek om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. “We willen vooral ouderen niet in contact brengen met mensen die mogelijk symptomen hebben”, zei omroepbaas Jan Slagter.

Het kabinet maakte donderdag bekend dat alle evenementen met meer dan honderd bezoekers tot 31 maart moeten worden afgelast vanwege het coronavirus.