Jos B. blijft vastzitten, familie Nicky noemt hem 'laf'

Jos B. blijft vastzitten. De rechtbank in Maastricht wees vrijdag het verzoek van zijn advocaat af om hem vrij te laten. B. wordt verdacht van het doden, misbruiken en ontvoeren van de 11-jarige Nicky Verstappen ruim twintig jaar geleden. Volgens de rechtbank zijn er nog altijd voldoende ernstige bezwaren waardoor vrijlating van B. niet aan de orde kan zijn. Ook bestaat vluchtgevaar, B. verdween al eerder voor lange tijd.

De 56-jarige Limburger ontkent dat hij iets met de dood van Nicky Verstappen te maken heeft. Zijn DNA is gevonden op de kleding en het lichaam van de jongen. Over hoe dat daar terecht zou zijn gekomen, zwijgt hij.

Nicky Verstappen uit Heibloem verdween in 1998 uit een jeugdkamp op de Brunssummerheide. Een dag later werd hij dood aangetroffen.

De zaak gaat op 5 juni verder, het gaat dan wederom om een niet-inhoudelijke zitting.

Laf
De ouders en zus van Nicky Verstappen vinden verdachte Jos B. ,,laf”. De verdachte van het doden van Nicky blijft zwijgen en dat zit de familie hoog, zei Peter R. de Vries vrijdag namens de familie na afloop van de niet-inhoudelijke rechtszaak in Maastricht.

Het feit dat het DNA van B. is gevonden op kleding en lichaam van het jongetje ,,schreeuwt om antwoorden”, zei misdaadverslaggever De Vries. De familie ziet niet in waarom er sprake zou zijn van een oneerlijk proces. Advocaat Gerald Roethof suggereerde dat voorzichtig tijdens de zitting. ,,B. krijgt alle kans om een verklaring af te leggen”, zei De Vries, die de familie al jaren bijstaat bij het onderzoek naar de moord op de jongen.

De Vries hekelde het ,,gedraai van de advocaat” die openlaat of zijn cliënt wel of niet iets gaat zeggen in de toekomst.

(Redactie/ANP)