Sterren

Inbraak in luxe woontoren van bekende Nederlanders

In het luxe appartementencomplex van de sterren, waar onder anderen de voetballers Frenkie de Jong, Hakim Ziyech en dj Martin Garrix een appartement hebben, is ingebroken. Drie weken geleden drongen drie inbrekers de woontoren op de Amsterdamse Zuidas binnen. Dat blijkt uit onderzoek van Shownieuws.

Drie mannen zijn het met behulp van gereedschap door de voordeur van het gebouw binnengedrongen. Een bewoner van het pand tipte de politie en toen de agenten aankwamen vluchtten de inbrekers. Twee uur later kwam vanuit hetzelfde complex opnieuw een melding van een inbraak. Daar zijn de twee van drie verdachten opgepakt. De derde verdachte werd later ook aangehouden. Hij had zich elders in het complex schuilgehouden.

De politie wil aan Shownieuws niet bevestigen dat het om het pand gaat waar de populaire dj en de stervoetballers wonen om de privacy van de bewoners te beschermen.

Voorarrest

Twee van de drie verdachten zitten op dit moment vast. De derde verdachte mag zijn voorarrest in vrijheid afwachten. Vanwege de ernst van de zaak is Openbaar Ministerie hiertegen in hoger beroep gegaan bij het Gerechtshof in Amsterdam.

Beveiliging

Opmerkelijk is dat de woontoren bekend staat om de zeer goede beveiliging. Niet alleen is het pand beveiligd met camera’s en alarmsystemen, ook zou er een conciërge aanwezig zijn op de begane grond.