Royalty

Argentijns tijdschrift biedt excuses aan over opmerking 'plussize Amalia'

Het Argentijnse blad Caras heeft onze kroonprinses Amalia samen met haar moeder Máxima op de cover gezet en spreekt van Amalia’s ‘plussize-look’. Het tijdschrift biedt nu zijn excuses aan.

Het tijdschrift Caras is flink door het stof gegaan en na bakken kritiek hebben ze op hun website hun ‘oprechte excuses’ gemaakt. “We erkennen dat we een fout hebben gemaakt, zonder kwaadwillende bedoelingen”, schrijft hoofdredacteur Liliana Castaño. “De media zijn spiegels van onze samenleving en van alle veranderingen die er op de wereld plaatsvinden. We leren allemaal, ook de media.”

De foto van koningin Máxima en haar oudste dochter prinses Amalia is gemaakt tijdens de fotosessie afgelopen vrijdag in de tuin van paleis Huis ten Bosch. ‘De oudste dochter van Máxima toont trots haar ‘plussize’ luidt begeleidende tekst, die ook op sociale media een storm van kritiek heeft veroorzaakt. De focus op het lichaam van Amalia (16) wordt van alle kanten veroordeeld en de twee grootste nationale kranten Clarín en La Nacion trekken stevig van leer tegen de stigmatiserende opmerkingen van Caras. Dat schreef op de voorpagina ook dat de prinses eerder slachtoffer was van pesten, maar de onvoorwaardelijke steun heeft van haar ouders. Kortom, aldus het blad, ‘een prinses die haar puberteit zonder taboes beleeft en haar figuur van echte vrouw verdedigt’.