Royalty

Hart van Oranje neemt uniek kijkje in atelier Claes Iversen

Modeontwerper Claes Iversen geeft aanstaande dinsdag in Hart van Oranje een exclusief kijkje in de keuken. De Wie is de Mol?-kandidaat heeft inmiddels een bijzondere klantenkring opgebouwd, waaronder vele royals. Zo kleedt de couturier onder andere Koningin Máxima en de Deense prinses Mary.

Claes Iversen laat in Hart van Oranje zien hoe zijn haute couture jurken worden gemaakt in zijn normaal zo gesloten atelier. Er geldt absolute geheimhouding rondom het werk voor zijn koninklijke klanten, maar Iversen wil wel kwijt dat hij enorm trots is dat hij voor de royals mag ontwerpen. “Het is natuurlijk een compliment als iemand iets van mijn hand wil, daar ben ik heel dankbaar voor.

In 2016 kwam raakte een ontwerp van Claes Iversen in opspraak, omdat versieringen op de jas van koningin Máxima zouden lijken op hakenkruizen. De koningin droeg deze jas tijdens een werkbezoek aan Beieren. Met name in Duitsland ontstond ophef over de jas, waarop Iversen reageerde dat het nooit zijn bedoeling is geweest om te refereren aan swastika’s.

Tijdens belangrijke momenten kiest onze koningin vaak voor een outfit van haar favoriete couturier, zo ook tijdens Prinsjesdag in 2016. Toen koning Willem-Alexander vorig jaar Ridder in de Orde van de Kousenband werd, koos koningin Máxima voor dit bijzondere moment ook voor een jurk van de hand van Iversen. Er kan zomaar 500 uur zitten in deze jurken voor Máxima, waar dan met drie tot vijf man aan wordt gewerkt.

“Er zit heel veel liefde van mij en mijn team in, anders kan je niet zoiets maken”, zegt Claes terwijl hij de collectie van vorig jaar laat zien. Koningin Máxima is vorig jaar nog gespot in een gouden outfit uit diezelfde collectie.

Hart van Oranje is iedere dinsdag om 21:25 te zien bij SBS6.