Royalty

ZIEN: De 9 mooiste looks van koningin Máxima!

Meer dan ooit is het belangrijk om overzicht te houden in inkomsten en uitgaven… Dat zei koningin Máxima dinsdag in haar toespraak tijdens een onlineplatformbijeenkomst van Wijzer in geldzaken. Oplettende kijkers viel het op dat Máxima zelf ook op de uitgaven lette: ze droeg tijdens de toespraak een prachtige jurk van de H&M.

Koning Máxima schittert vrijwel bij elk bezoek en is het trotste visitekaartje van Nederland. In alle jaren hebben er behoorlijk veel spraakmakende en bijzondere looks de revue gepasseerd. Deze dinsdag blikken we dan ook terug op haar negen mooiste looks!

1. Koningin Máxima draagt op het huwelijksfeest van erfgroothertog Guillaume en Stéphanie van Luxemburg een sexy galajurk van Jan Taminiau, met daarbij een juwelenset met glimmende robijnen.

2. Een majesteit in een panterprint! Dat doet onze Máx gewoon. In 2016 steelt ze met deze look de show in haar geboorteland Argentinië.

3. Tijdens het staatsbezoek aan India draagt Máxima een kledingstuk dat geïnspireerd is op de Indiase ‘sari’. De stof heeft ze zelf gekocht tijdens een bezoek aan India in 2007 en jarenlang bewaard. Jan Taminiau heeft er speciaal voor deze reis een japon van gemaakt.

4. Koningin Máxima gaat in 2015 dansend door de straten van Bonaire, in knalgeel.

5. Tijdens het staatsbezoek aan Groot-Brittannië draagt de koningin een zeegroene jurk, helemaal passend bij de kleur van de steen in haar diadeem: de Stuart diamant. Eén van de meest kostbare stenen uit de collectie van de Oranjes. Deze was al meer dan 40 jaar niet gedragen.

6.Wat doe je op je eerste Prinsjesdag als koningin van Nederland? Dan ga je voor goud!

7. In Rome draagt Máxima deze romantische babyroze jurk van Valentino met een diamanten strikbroche.

8. Als Máxima werkt voor de Verenigde Naties is ze op-en-top zakenvrouw. Ze spreekt in New York over inclusieve financiering in een knalrood pak van Claes Iversen.

9. Bij het staatsbanket in Lissabon gaat de koningin voor Máximaal. Een groene droom van een jurk, met daarbij het zogenoemde ‘duivenei’ om haar nek: een bol geslepen smaragd. Dit juweel was een favoriet van koningin Juliana.