Sterren

TROTS! Oranje Leeuwinnen na bloedstollende wedstrijd door naar finale!

Na een bloedstollende halve finale-wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen tegen Zweden, gaat Nederland met 1-0 naar de WK-finale op aanstaande zondag.

De goal viel dan eindelijk in de 99ste minuut, negen minuten na de start van de verlenging. Jackie Groenen was de vrouw die heel Nederland deed opspringen van geluk.

Zweden had in de reguliere speeltijd de beste kansen gekregen, maar dankzij keepster Sari van Veenendaal bleef Oranje overeind. Van Veenendaal hield Stina Blackstenius, Lina Hurtig en Nilla Fischer van scoren af. Groenen schoot in de verlenging vanaf 20 meter wel raak.

Lieke Martens verscheen om 21.00 uur alsnog bij de aftrap, hoewel de linksbuiten vanwege klachten aan een teen de voorbije dagen amper kon trainen. Sinds het gewonnen duel met Japan in de achtste finales (2-1) heeft Martens veel pijn. Met een aangepast trainingsprogramma en pijnstillers kon ze toch spelen. Martens volgde in Lyon ook een individuele warming-up.

Aanstaande zondag is om 17.00 uur de grote finale tussen Nederland en de Verenigde Staten. De troostfinale is een dag eerder, ook om 17.00 uur, tussen Zweden en Engeland.