Sterren

Nicole Buch staat open voor nieuwe relatie

Vier jaar na het overlijden van Menno Buch staat Nicole Buch weer open voor een nieuwe relatie. De 51-jarige televisiemaakster zou het “wel weer aankunnen”, vertelt ze in een interview met De Telegraaf. “Maar ik ben niet op zoek naar een tweede Menno Buch, die bestaat godzijdank niet. In alles was en blijft Menno uniek en hij is veel te vroeg gestorven.”

Nicole, die na het overlijden van Menno hun programma’s over het gevangenisleven voortzette, moest “flink vechten” toen ze weduwe werd. “De dood van Menno was natuurlijk verschrikkelijk ingrijpend, want ik moest mijn meest dierbare loslaten. De onomkeerbaarheid ervan is keihard.”

De eerste twee jaar na het verlies van haar man zat Nicole “midden in de rouw”. “Eigenlijk was het een soort van isolement. Die periode had ik voor mezelf hard nodig. Intussen geniet ik weer volop van het leven en ben ik hartstikke druk met het ontwikkelen van televisieprogramma’s. Ik maak lange dagen en heb gelukkig genoeg aan weinig slaap. Daarbij leef ik in een rap tempo om maar niets van het leven te missen; van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat.”

Eenzaamheid is volgens Nicole haar grootste vijand. “Eenzaamheid kan verschrikkelijk zijn, toch heb ik nooit een unheimlich gevoel gehad. Ik kan goed alleen zijn en eigenlijk is dat rouwproces heel goed voor me geweest.”

(BuzzE)