Sterren

Kijkers vallen massaal over 'arrogante' Peter R. de Vries

Peter R. de Vries was samen met Sonja Barend maandagavond te gast bij het programma De wereld draait door. Het tweetal zat aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk om te praten over een interview dat Sonja Barend 34 jaar geleden deed met de crimineel Stanley Hillis. Dit zorgde niet alleen voor onenigheid aan tafel tussen Peter en Sonja, ook kijkers hadden felle kritiek op de misdaadverslaggever…

Binnenkort zal op NPO een dramaserie worden uitgezonden over de crimineel Stanley H. Sonja was maandag te gast om te praten over haar interview dat ze in 1985 voerde met de Bijlmerbajes ontsnapte crimineel. Dit deed ze destijds vanaf zijn schuiladres. De koningin van de Talkshow deed het gesprek niet alleen voor het spektakel, ook vond ze Stanley H. niet heel gevaarlijk. Dit voornamelijk omdat hij nog nooit had geschoten met een vuurwapen. En deze opmerking kon Peter R. de vries zeker niet op prijs stellen. Naast dat de misdaadverslaggever de crimineel wel zeker gevaarlijk vond, is hij ook van mening dat Sonja zich niet met hem had mogen bemoeien omdat ze helemaal geen verstand heeft van misdaad. Dit zorgde voor wat bonje aan tafel..

Niet alleen aan tafel maar ook online ontstond er veel ophef over het gedrag van Peter R. de Vries. “Hee arrogante kwal….als je niets beter te doen hebt dan op respectloze wijze TV iconen afzeiken…probeer dan Ridouan Taghi eens te vinden. Jij weet tenslotte alles van misdaad…toch..?”, “Peter R de Vries stapt in het gat dat Thomas Cook achterlaat. Hij gaat egotrips organiseren.” en “Hóe is het in hemelsnaam mogelijk dat dat irritante ventje Peter R. de Vries nog steeds op de Nederlandse tv te zien is?” luiden enkele reacties van kijkers. Overigens nemen ook veel mensen het op voor de misdaadverslaggever. “Peter r de vries zei het juiste. Het was een slecht optreden van Sonja . Van nu en toen. geef een crimineel gewoon geen podium”, “Peter R de Vries had gelijk tegen Sonja Barend, hij was heus geen kleine dief ofzo” en “Peter R de Vries heeft natuurlijk 100% gelijk. Stanley Hillis was een gevaarlijke crimineel. Sonja Barend doet er veel te luchtig over.”