Sterren

Miljuschka deelt emotioneel bericht over moeder Astrid Holleeder

Presentatrice Miljuschka Witzenhausen heeft op haar Instagram een emotioneel bericht gedeeld over haar jarige moeder Astrid Holleeder.

Astrid mag deze woensdag 54 kaarsjes uitblazen, en hoewel het een dag vol feestvreugde zou moeten zijn, is het dat niet voor Astrid. Door haar broer Willem Holleeder leeft zij afgezonderd op een onderduikadres. Dochter Miljuschka wil haar toch een mooie dag bezorgen, en gebruikt deze aangelegenheid om zoveel mogelijk felicitaties te verzamelen. “Eenzaamheid is iets wat een nare bijkomstigheid is van haar positie. Dus zouden jullie mij een plezier willen doen? Schrijf hieronder iets liefs voor mijn jarige mama. Een groter cadeau is er niet. Dank je wel”

Veel volgers reageren vol enthousiasme op het verzoek van de presentatrice en sturen dan ook massaal hun felicitaties aan Astrid: “Gielfeliciteerd! Neem wel aan dat jij een lekkere taart heb gemaakt”, schrijft DJ-Giel Beelen. Actrice Anna Drijver laat weten: “Gefeliciteerd dappere en sterke vrouw. Ik hoop dat je er kracht uithaalt dat jouw verhaal veel mensen raakt.”

Willem Holleeder

Eind november liet Miljuschka in de Vrouw Glossy nog weten haar oom te vrezen. “De vrees blijft altijd,” vertelt ze. ”Maar de vrees is voor mij kleiner, dan de vrees die mijn moeder voor haar broer heeft. Als het voorbij is, dan is het voorbij, heel simpel. Ik weet niet of dat een instelling is die ik mij eigen heb gemaakt. Ik heb altijd met die dreiging geleefd, dus ik weet niet of het anders was geweest als het niet zo was.”

En als ze één ding geleerd heeft, los van haar familiegeschiedenis, is het dat het leven een rotzooitje is. ”En dat het focking oneerlijk is. Sommigen hebben alles mee en doen er niks mee. Een ander is straatarm, maar geniaal. Sommigen krijgen een kind en horen twee maanden later dat ze kanker hebben en doodgaan. Je weet gewoon nooit welke kaart je trekt in het leven. Dus je moet vooral doen waar je zin in hebt.”