Sterren

Na Nike gebruikt Rihanna nu ook curvy paspoppen

Na de plussize paspoppen van Nike, gaat ook Rihanna zich eraan wagen. Voor haar nieuwe Fenty-kledingcollectie heeft de zangeres/ontwerpster curvy mannequins ingezet. Vrouwen zijn lovend, want eindelijk kunnen zij zich identificeren met een paspop…

In Rihanna’s pop-up store zijn paspoppen in allerlei maten te zien: met curves, lovehandles, bredere schouders en wat ‘vet’ op de armen. En op social media wordt er dan ook enthousiast gereageerd. “Dat ik nu een paspop zie die ook echt op mij lijkt, is geweldig. Toen ik opgroeide heb ik altijd gedacht dat mijn lichaam niet goed was, omdat ik nooit een voorbeeld zag dat op mij leek. Dankjewel, Fenty. Dankjewel, Rihanna,” luidt een van de reacties.

Olcay Gulsen kreeg vorige week een bak kritiek over zich hen nadat ze in RTL Boulevard haar vraagtekens zette bij nieuwe plussize paspoppen van Nike (zie video hierboven). In het item over de nieuwe vollere paspoppen zei de presentatrice te schrikken van de omvang van de pop. “Ik vind: dit is niet echt een maatje meer. Dit is maatje 48-50 denk ik.” Peter R. de Vries reageerde met de vraag wat dat uitmaakt. “Ik vind het persoonlijk vrij onwaarschijnlijk dat deze vrouw fit genoeg is om te gaan sporten”, zei Olcay, wat ladingen aan boze reacties op social media veroorzaakte.

Al snel liet de presentatrice weten haar uitspraken helemaal niet zo bedoeld waren. “Lieve mensen.. ik ben absoluut geen fatshamer en het spijt me als ik mensen heb gekwetst want dat is nooit mijn bedoeling”, reageerde Olcay op de ophef. “Wellicht heb ik het niet goed uitgelegd maar alsnog mijn oprechte excuses. Ik hou van mensen in elke vorm.”