Sterren

LUISTER: Pleegt Jan Smit plagiaat met zijn nieuwe nummer?

Het nieuwe nummer van Jan Smit en John de Bever Wij Zijn Nederland lijkt wel erg veel op een ander, oud nummer. Eddy Ouwens, een Nederlandse muziekproducent, krijgt namelijk allemaal berichten binnen dat ‘zijn’ refrein gekopieerd is…

Wij Zijn Nederland lijkt nogal wat weg te hebben van Laser Light van Dee Dee uit 1986. Eddy Ouwens, die een deel van Laser Light geschreven heeft, reageert woedend op Facebook: “P L A G I A A T !!!!!!!!!!
De afgelopen dagen ben ik bedolven onder vele, vele berichtjes van alerte (Facebook) vrienden. Waarvoor mijn hartelijke dank: De boodschap was duidelijk het refrein van de nieuwe single van JAN SMIT “Wij zijn Nederland” is pure plagiaat van de compositie LASER LIGHT, geschreven door Ad van Olm, Eddy Conard en Eddy Ouwens en in ’86 opgenomen door Dee Dee.”

Maar de producent is nog niet klaar: “Dit gaat uiteraard een staartje krijgen, Jan zingt Wij zijn Nederland maar WIJ ZIJN DE COMPONISTEN!!
Wordt vervolgd.” Bij 6 Inside werden de nummers naast elkaar afgespeeld zoals te zien in bovenstaande video, en dat zorgde voor schokkende reacties…