Sterren

Vader Sven Kramer gewond na fietsongeluk, maar mag waarschijnlijk zaterdag naar huis

Heftig nieuws voor de familie Kramer. Yep Kramer, de vader van Sven Kramer, is gewond geraakt na een fietsongeluk in het Friese Tijnje, meldt Omrop Fryslân. Maar gelukkig blijken de verwondingen mee te vallen, want volgens de NOS mag hij waarschijnlijk zaterdag naar huis.

Na onderzoek in het ziekenhuis is bij Svens vader een breuk in een wervel geconstateerd, hierdoor zal hij enige tijd een brace moeten dragen. Volgens eerdere berichten zou Yep zwaargewond zijn geraakt, toen hij in botsing kwam met een lijnbus van Arriva, maar de fysieke schade valt dus mee, aldus de NOS. Svens management zegt tegen Shownieuws: “Situatie vader Sven is naar omstandigheden goed. Er is vertrouwen op goed herstel.”

De 61-jarige oud-schaatser botste donderdag tegen de bus. Omdat hij niet aanspreekbaar was, werd er ook een traumahelikopter opgeroepen. Uiteindelijk was die niet nodig en werd hij door ambulancepersoneel met spoed naar het ziekenhuis in Groningen gebracht.

Vervoersmaatschappij Arriva laat weten aan Shownieuws over het verkeersongeluk: “Een bus van Arriva is betrokken geweest bij een heel naar incident waarbij een racefietser met onze bus in botsing is gekomen. De chauffeur heeft direct via onze support afdeling de hulpdiensten opgeroepen en passagiers hebben geholpen. Het slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De chauffeur is zeer geschrokken en heeft zijn dienst niet kunnen voortzetten.”

Svens vader is ook professioneel schaatser geweest. Hij deed mee aan grote wedstrijden, zoals EK’s en WK’s en hij heeft ook twee keer meegedaan aan de Olympische Spelen.