Sterren

9-daagse livestream ter ere van Jerry Garcia

Met het negen dagen durende online event Daze Between wordt vanaf volgende week zaterdag stilgestaan bij de 25ste sterfdag van de frontman van de band Grateful Dead. Er zullen optredens te zien zijn en er worden allerlei spullen geveild voor de Rex Foundation, de stichting die de band in de jaren tachtig heeft opgericht.

Het event begint op 1 augustus, de geboortedag van Garcia en eindigt op 9 augustus, zijn sterfdag. Op de eerste dag is er een livestream onder de naam Rock My Soul. Verder zullen er gedurende de week allerlei optredens plaatsvinden. Zo zal prominent bandlid van Grateful Dead Bob Weir optreden en zijn er tal van gelegenheidsformaties te zien. Ook Graham Nash zal een concert verzorgen. Garcia speelde mee op Teach Your Children, een nummer van Crosby, Stills, Nash & Young.

Ook zal een speciale concertfilm uit 2012 worden vertoond. Weir had die gemaakt ter ere van de zeventigste verjaardag van Garcia. Tijdens een speciale veiling gaat er een door Weir gesigneerde gitaar onder de hamer, net als speciale posters die gemaakt zijn door Chuck Sperry.

Grateful Dead werd midden jaren zestig opgericht en ging in 1995, het jaar dat Garcia overleed, ter ziele.