Sterren

ABN AMRO-tennistoernooi krijgt vleugje songfestival

De finale van het ABN AMRO World Tennis Tournament begint dit jaar met een klein voorproefje van het Eurovisiesongfestival. Het Metropole Orkest treedt vlak voor de finalisten het centre court betreden in Rotterdam Ahoy op, samen met een pop-upkoor van 120 basisschoolkinderen. Zij zullen een medley van een groot aantal songfestivalklassiekers ten gehore brengen, zo heeft de organisatie vrijdag bekendgemaakt.

“Het is mooi om de fans een voorproefje te kunnen geven”, vindt toernooidirecteur Richard Krajicek. “Ahoy is supertrots op de komst van het Eurovisiesongfestival en op deze manier willen we dat al tot uiting brengen. Het is natuurlijk ook bijzonder dat juist het Metropole Orkest, dat jarenlang de Nederlandse inzendingen muzikaal ondersteunde, hierbij aanwezig is. In combinatie met een unieke lichtshow verwacht ik een unieke start van de finale. Het is het slotakkoord van een week vol topsport en topentertainment.”

Ook Ahoy-directeur Jolanda Jansen is blij met de songfestivalopeningsshow. “Het is een ongelofelijk bijzonder jaar voor Ahoy”, reageert ze. “Muziek en sport gaan hier al jaren hand in hand. Ik ben ongelofelijk trots dat we deze unieke verbinding deze editie kunnen maken.”

Het ABN AMRO-tennistoernooi vindt plaats van 8 tot en met 16 februari. Het songfestival vindt plaats tussen 12 en 16 mei.