Sterren

Addy wil wel bijdragen aan mondkapjesschaarste, maar kan niet

Omdat mondkapjes schaars zijn vanwege het coronavirus zijn er in vele landen mensen uit de mode en de film- en theaterwereld die medisch materiaal produceren. Zo ook in Nederland. Addy van den Krommenacker zou graag op die wijze een steentje bijdragen, maar heeft die mogelijkheid niet.

“Mijn atelier is in Italië en dat ligt nu helemaal plat. Als ze daar zouden mogen, dan zouden we zeker kijken hoe we zouden kunnen helpen”, vertelt de couturier aan BuzzE. “Op dit moment kunnen we dat helaas nog niet.”

Addy zelf heeft het ook zwaar omdat hij opkrabbelt na een faillissement en net zijn doorstart had gemaakt. “De zorgen zijn er zeker ja. Maar we proberen nu maar op allerlei creatieve manieren bezig te blijven.”

Webshop

Zo laat de modeontwerper in filmpjes op social media zien hoe bijvoorbeeld een jurk wordt gemaakt en gedrapeerd en hoe die het beste kan worden gecombineerd. Dat bracht hem ook aan het denken over zijn eigen webshop. “Daar wil ik ook filmpjes plaatsen over hoe mensen kleding kunnen combineren. Ik ben dat nu zelf in orde aan het maken. Zo leer je ook weer nieuwe dingen waar je eerder geen tijd voor had.”

Ook heeft Addy tijd om bezig te zijn met zijn andere grote passie: muziek. In een vorig leven was de 70-jarige modeontwerper namelijk zanger in een bandje. “Ik heb een nummer opgenomen met een clipje erbij en vandaag op Facebook gezet, maar het blijft bij een hobby hoor.”

Hoewel de modeontwerper het zwaar heeft, zijn de dagen dus makkelijk gevuld. “Ik zit ‘s avonds voldaan na een dag werken op de bank. Ik hoef gelukkig niet naar het plafond te staren.”