Sterren

André Rieu vertrouwt op snelle komst coronavaccin

Het coronavirus grijpt nog flink om zich heen. Zo werden er woensdag 1542 nieuwe gevallen geteld en komt het kabinet vrijdag met een extra persconferentie. Alle hoop is gevestigd op een vaccin. Violist André Rieu heeft zo veel hoop, dat hij zijn complete agenda voor 2021 al vol heeft geboekt.

Zo vertelt hij aan Shownieuws: “Iedereen heeft het over een vaccin dat gaat komen, en we zijn nu half september. Wat komt er na september? Oktober, dan november, dan december. Dat is nog vier maanden, dus wij vonden het te vroeg om nu te zeggen ‘Wij gaan het alweer een jaar verplaatsen’. Dus hebben we een gok genomen, ik geef toe, een gek, een positieve gok! Dus wij zijn deze week gewoon in de verkoop gegaan.”
Maar vaccin of niet, als het er komt, dan gaat de wereldberoemde Maastrichtenaar zich waarschijnlijk niet laten inenten. “Ik ben nou 70, ik heb nog nooit een griepprik gehaald. Ik zal het denk ik ook niet doen. Maar weet je wat het is, als dat vaccin er komt, dan komt er een rust terug op de wereld waar we zo enorm op zitten te wachten. […] Ik geef normaal 100 concerten per jaar, nu zit ik al zeven maanden thuis taarten te bakken, ik heb er genoeg van!”, grapt André.
Het hele gesprek met André is in de video hierboven te zien.