Sterren

Arie Boomsma slaat terug na vreselijke scheldkanonnade

Arie Boomsma ligt flink onder vuur op social media. De presentator heeft een oproep gedaan tot een adverteerdersboycot van Veronica Inside en dat zet kwaad bloed bij veel Nederlanders.

De kritiek gaat echter veel en veel te ver, zo is te lezen op zijn Instagram Stories. Arie deelt veel screenshots van berichten van het ‘trollenleger’. Zo valt er onder andere te lezen: “Hoerenjong! K*****hond!” Arie laat de namen van de kwade Nederlanders zien en zijn vaak scherpe reacties op hun scheldkanonnades.

Hiphop-only?!

Iemand met 074 in zijn Instagram-username schrijft: “Ik moest gelijk aan die vreselijk eentonige muziek terugdenken die ze draaien bij de Vondelgym. Eenmaal netjes gevraagd of er eens muziek gedraaid mocht worden dat geen rap was met teksten als ‘fuck’ en ‘nigger’ was dat onmogelijk, want deze muziek hoort bij de Vondelgym-uitstraling.”

Arie verbaast zich enorm over het bericht en schrijft: “Vriend, je postcode staat in je profielnaam. Maar leuk dat je vanuit Hengelo of Zenderen helemaal naar Amsterdam kwam om te trainen.” Hij legt hem uit dat het beleid daar inderdaad hiphop-only is en dan vooral artiesten die muziek maakten om precies de redenen die nu wereldwijd voor protest zorgen.

Ironie

Een ander: “Fucking triest wat je gedaan hebt bij Veronica Inside. (…) NSB gedrag.” Arie reageert: “Dit blijft toch zo geestig. Dat de ironie in die vergelijking met de NSB je ontgaat bij een discussie waarin een witte, rechtse groep mensen een minderheidsgroep weg wil hebben.”

Van haat naar liefde

Met zijn opmerkingen weet Arie het hart van enkele ‘haters’ zelfs te doen smelten. Iemand schrijft namelijk: “Arie is teveel in zijn arie geneukt door de dominee en pastoor overduidelijk.” Arie’s reactie is hilarisch: “Technisch gezien kan een kerkganger maar door een van die twee geneukt worden. Bij protestanten is het dan de dominee. Bij katholieken de pastoor. Maar door beide zou wel heel onfortuinlijk zijn en niet zo waarschijnlijk. Zelfs niet voor iemand die eerst voor de EO werkte en daarna voor de KRO.”

De reactie van de volger hierop: “Ik ga stuk! Bij deze neem ik mijn woorden terug. Dit is zo volwassen gereageerd met zoveel humor. Excuus, ik ben het niet met je eens over Derksen, maar verder respect en nogmaals excuses.”

Veronica Inside

Arie maakte zich boos over de Zwarte Piet-uitspraak van Johan Derksen in Veronica Inside. Arie’s oproep tot een adverteerdersboycot is ook nog geslaagd. Maandagavond waren er voor het eerst geen reclames te zien in Veronica Inside.

De uitzending is door 1,7 miljoen mensen bekeken. Johan heeft hierin zijn excuses niet aangeboden, maar is wel de dialoog aangegaan met meerdere tafelgasten. Hieronder is een deel van het gesprek te zien:

(Bron video: Veronica Inside)