Sterren

'Bassie' nét aan de dood ontsnapt

Bas van Toor is op tweede Pinksterdag met gillende sirenes naar het ziekenhuis vervoerd vanwege bloedvergiftiging. “Het heeft er enorm om gespannen. Als we niet op tijd hadden ingegrepen, had hij dit niet overleefd”, vertelt zijn dochter Liesbeth aan Story.

Bas is al langer aan het kwakkelen met zijn gezondheid. Hij was net een paar dagen thuis na zijn niersteenoperatie toen de clown hoge koorts kreeg. Vanwege de coronamaatregelen wilden ze Bas pas opnemen in het ziekenhuis als hij boven de 38 graden koorts zou hebben. Op tweede Pinksterdag had hij 39,8 graden koorts en werd hij met ambulance en gillende sirenes vervoerd naar het ziekenhuis. “Ik zal niet zeggen dat het kantje boord is geweest, maar als we niet op tijd waren geweest, was het wel fout afgelopen”, aldus Liesbeth.

Giftige afvalstoffen in zijn urinesysteem bleken in zijn bloed terecht te zijn gekomen. “We hebben echt heel veel geluk gehad dat we er op tijd bij waren.” Bas is inmiddels weer thuis en kan voor het eerst na twee jaar zonder antibiotica rustig herstellen. “Hij heeft heel veel vechtlust want hij wil graag naar de opening van de Bassie & Adriaan tentoonstelling in het museum van Vlaardingen in oktober”, vertelt ze over haar vader.