Sterren

Bizarre onthulling op laatste dag De Wereld Draait Door

Vrijdagavond is het dan eindelijk zover: de allerlaatste aflevering van De Wereld Draait Door met Matthijs van Nieuwkerk. De laatste week trok hij een waar miljoenenpubliek naar zijn talkshow, maar er is een actie altijd opvallend geheim gebleven… Tot nu.

Zo is op de website te lezen dat er jarenlang badeenden waren verstopt in het decor van de talkshow! Soms heel duidelijk en soms heel onopvallend.

De dader, en grafisch designer, Thijs vertelt er openhartig over: “Ik kleed de studio aan op de schermen. Veel onderwerpen die we bespreken in DWDD hebben beeldende ondersteuning nodig, daar dienen die schermen voor. Niet bij zware of serieuze dingen, maar bij luchtige onderwerpen. Als vormgever heb ik daar best veel vrijheid in en kan ik dingen verstoppen. Persoonlijke dingetjes. En daar ben ik zes jaar geleden mee begonnen, best wel snel toen ik bij DWDD kwam werken.”

En waarom een badeendje, horen we jullie al denken. Omdat Thijs en zijn vriendin Iris elkaar zo noemen. Hij weet nog goed waar hij zijn eerste eendje had verstopt. “Ik weet nog welke het was maar ik kan ‘m niet vinden. Het was een krukkengesprek met Halina Reijn over hotels in Amsterdam. En in de achtergrond zag je een silhouet van een dak en in de verte een rubber eendje.”

Thijs probeerde op deze manier wekelijks, soms zelfs vaker, indruk te maken op Iris. “Hij noemde het zijn manier om met bloemen thuis te komen. Hij is veel beeldender ingesteld dan dat hij iets zegt met woorden.” Benieuwd geworden naar de eendjes? Een paar voorbeelden zijn hier te zien.