Sterren

Deze BN'ers zijn Matthijs van Nieuwkerk enorm dankbaar

Sinds 2005 is De Wereld Draait Door dagelijks op de beeldbuis te zien. In februari werd bekend gemaakt dat er toch echt een einde komt aan het DWDD-tijdperk. De laatste weken werden de kijkcijfersrecords van het programma verbroken en vrijdagavond is het toch echt zo ver: de allerlaatste uitzending. Hét moment voor BN’ers om Matthijs massaal te bedanken voor zijn werk van de afgelopen jaren.

Zo schrijft Irene Moors: “Vanavond de laatste DWDD… Ik ga kijken. Matthijs bedankt voor al die jaren top TV!”

Ook Tim Douwsma is Matthijs enorm dankbaar. “Wat heb ik hier altijd met veel plezier naar gekeken. Matthijs bedankt voor alle mooie jaren! En hulde aan de redactie en de crew”, schrijft de zanger.

Grappenmaker Peter Pannekoek maakte jaren geleden zijn opwachting in DWDD en werd hierdoor bekend bij het grotere publiek. Ook hij bedankt Matthijs voor de kans die hij toentertijd gekregen heeft. “Dank voor de kans. En bedankt dat ik daarna jarenlang op straat ben na geroepen met ‘Peterrrrrrrrrrrrrrrr Pannekoek.'”

Soundos El Ahmadi is een tijd lang de huiscomedian geweest in DWDD. “Ik wens Matthijs (die we gelukkig gewoon weer op tv blijven zien) het beste, de redactie een mooie voortzetting bij andere programma’s en de kijker mooie herinneringen aan 15 jaar DWDD”, schrijft ze op Instagram. “Vanavond de laatste. Dus helaas niet meer “aan tafel” of “Tot morgen”. Maar gelukkig wel “Tot ziens!”

View this post on Instagram

Vanavond laatste uitzending DWDD. Zo, wat heb ik daar veel high & lows meegemaakt. Ik was daar 3 jaar gelden 3 maanden lang huiscomedian en dat maakte heel veel los. Journalisten en zogenaamde columnisten maakte er een fulltime baan van om mij kapot te maken. Het was ook echt op de man af. Heel veel mensen konden het niet hebben dat ik als 1e vrouw met ook nog een kleurtje daar in die "machtspositie" stond. Wat bizar is aangezien ik alleen maar grapjes wilde vertellen. Daarnaast sloeg ik de plank ook vaak mis. Soms zo ernstig dat er niet eens een plank was ????. Maar ok. Na mijn laatste optreden als huiscomedian bij DWDD ben ik in dezelfde week én in elkaar geslagen door een taxichauffeur én is mijn oma overleden. Ik was toen effe klaar met alles. Ik heb mijn verlies toen genomen en heb een tijd lang niks van mij laten horen. Op tv dan. Ondertussen was ik keihard aan het schrijven aan mijn cabaretprogramma "Niets te verliezen" wat een succes is geworden. Ik werd de meest besproken kandidaat van @expeditierobinson_rtl ooit. Weer was ik nieuws. Zelfs voorpagina in kranten en websites. Bizar. Maar ik was inmiddels getraind in gehaat worden. Ook omdat ik wist dat dit zou veranderen. Heb ik echt altijd in geloofd. Na 2,5 jaar was ik te gast bij DWDD. Ik was ontspannen en gegroeid. Daarom was de rol als tafeldame mij uiteindelijk op het lijf geschreven. En wat heb ik daarvan genoten zeg. Echt super bedankt daarvoor. Ik wens Matthijs (die we gelukkig gewoon weer op tv blijven zien) het beste, de redactie een mooie voortzetting bij andere programma's en de kijker mooie herinneringen aan 15 jaar DWDD. Vanavond de laatste. Dus helaas niet meer "aan tafel" of "Tot morgen". Maar gelukkig wel "Tot ziens!" ❤️❤️❤️❤️❤️ Ps: dit clipje heb ik gekozen omdat het duidelijk laat zien dat wie het laatst lacht, lacht letterlijk en figuurlijk het hardst.

A post shared by Soundos (@soundos_el_ahmadi) on

Matthijs heeft ook een speciaal plekje in het hart van sterrenfotograaf William Rutten. Hij fotografeerde de befaamde presentator eerder nog voor zijn foto-expositie ‘Face it’, dat helaas door het coronavirus niet door kan gaan. Ook treft het coronavirus DWDD, want er mag sinds de uitbraak geen publiek in de studio aanwezig zijn. Toch hoopt William dat de presentator geniet van zijn laatste uitzending: “Matthijs, geniet toch een beetje van je laatste DWDD vanavond, zeker deze laatste uitzendingen was je in topvorm! Dank voor velen mooie tv herinneringen en proost op het mooie dat nog gaat komen!”

View this post on Instagram

Precies nu om 13.00 vandaag zou in Museum Hilversum de opening van mijn "Face It" expositie zijn. Deze foto van Matthijs zou groot op de gevel hangen als eerbetoon voor zijn laatste uitzending vanavond! Ik had het best leuk voor elkaar moet ik zeggen, Merel Westrik zou het openen en Guus Meeuwis zou komen optreden met een geweldige verrassing erbij….. Museum Hilversum is voorlopig gesloten en Matthijs zal zijn zeer verdiende afscheidsfeest later moeten vieren… En wij zullen de enigen niet zijn die in deze maanden iets moeten verzetten of afzeggen….. Hoeveel huwelijken zullen verzet worden? Begrafenissen en crematies met veel minder mensen? Vakanties? Heel veel evenementen waar men al een jaar met voorbereidingen bezig zijn die nu ineens allemaal niet door kunnen gaan…. En zo zullen er nog velen verhalen zijn, deel ze gerust hieronder! Allemaal balen en in velen gevallen enorme financiële drama's, maar laten we ook nuchter blijven, het kost je niet je goede gezondheid of je leven…. We moeten allemaal “even” pas op de plaats maken en door een vreselijk zure appel heen bijten, maar laten we nu vooral stilstaan bij al die mensen die een dierbare zijn verloren of nog gaan verliezen. Want in het leven draait alles vooral om gezondheid, en dat is nou juist èèn van die dingen die je nooit zelf helemaal in de hand hebt… Reden genoeg om straks als alles achter de rug is, alle overledenen te eren en het leven te vieren! Maar laten we deze tijd vooral ook niet te snel vergeten, en zeker niet de mensen die nu keihard aan het werk zijn om alles weer zo snel mogelijk “normaal" te krijgen! Want deze groep verdient de aandacht en respect die ze natuurlijk al veel eerder hadden moeten krijgen……. En Matthijs, geniet toch een beetje van je laatste DWDD vanavond, zeker deze laatste uitzendingen was je in topvorm! Dank voor velen mooie tv herinneringen en proost op het mooie dat nog gaat komen! ????????????????????????????❤️ #matthijsvannieuwkerk #williamrutten #museumhilversum

A post shared by William Rutten (@williamrutten) on

Ook zanger Lucas Hamming is Matthijs enorm dankbaar. Hij en zijn band waren de huisband van het programma in het elfde seizoen. “Het heeft ons zoveel gebracht!! En ik ben daar gigantisch trots op. Thanks DWDD, lieve Matthijs en zijn briljante redactie voor alle kansen die we daar hebben gekregen, de gezelligheid, de gastvrijheid en voor alle bonnen die er zijn doorheen gejast in het Media Café.”

Ook Britt Dekker staat op Instagram stil bij het afscheid van DWDD. Haar opwachting in het programma is voor de presentatrice een bijzonder moment geweest in haar carrière…