Sterren

'Chaos in gemeentehuis Amsterdam na grap Bas Smit'

Een grap van Bas Smit is behoorlijk uit de klauwen gelopen. De man van Nicolette van Dam deed alsof hij burgemeester van Amsterdam wilde worden, maar fans lijken dit iets te serieus genomen te hebben…

In zijn Instagram Stories geeft Bas aan dat de gemeente hem heeft gevraagd duidelijk te maken dat het een grap is. “Hahaha, goedemorgen. Ik heb zojuist een telefoontje gekregen van de gemeente Amsterdam of ik wil stoppen met oproepen tot stemmen, want zij krijgen mailtjes en belletjes binnen waar er gestemd kan worden op de burgemeester. Alsjeblieft, stop ermee!”

Enkele uren later blijkt een noodrem zo hard nodig te zijn, dat hij iedereen opnieuw vriendelijk vraagt om te stoppen. “Hi allemaal, nogmaals mijn ambitie om burgemeester te worden was een grapje!” schrijft hij in zijn stories. “Stop alsjeblieft met bellen en mailen naar de gemeente. Er kan NIET gestemd worden. PS Ook geen interesse in functies binnen politieke partijen.

‘De Dam wordt de Van Dam!’

In de video bovenaan zie je hoe Bas ‘onthulde’ dat hij de nieuwe burgervader van de hoofdstad wilde worden. “Memorabele dag. Zodra ik burgemeester ben noem ik dit plein direct de Van Dam”, luidde zijn hilarische tekst erbij.

“Heb er even over nagedacht, maar besloten er toch voor te gaan”, schreef Bas ook bij een inmiddels verwijderde ‘verkiezingsposter’ van hemzelf. Met een knipoog ging hij in op de actualiteit. “Inschatten is ook niet mijn hobby, maar er moet weer beetje gelachen worden in de stad. En geld verdiend worden”, aldus de potentiële nieuwe burgervader.

https://www.instagram.com/p/CA-gTtWF_eM/