Sterren

'Coronafilm' Pathé bijna goud, ook versie met Irma Sluis succes

Op gepaste afstand, de eerste Nederlandse film die volgens de coronaregels is gedraaid, is een groot succes op streamingdienst Pathé Thuis. De film met acteurs Noortje Herlaar en Tibor Lukács werd de afgelopen week al 85.000 keer bekeken. Als de romantische korte film in de bioscopen had gedraaid, was bijna de status Gouden Film bereikt.

Bijna een op de zes kijkers koos voor de versie met een gebarentolk die de dialogen ‘vertaalt’ voor doven en slechthorenden. De vertaling in gebaren wordt verzorgd door Irma Sluis, inmiddels bekend als vaste tolk van het kabinet, en ‘native’ gebarentolk Maaike Ferf Jentink.

Op gepaste afstand vertelt over twee mensen in Tilburg die elkaar ontmoeten tijdens een wandeling gedurende de ‘intelligente lockdown’. Langzaam maar zeker groeit het tweetal naar elkaar toe, maar dan wel met inachtneming van de RIVM-regels.

Social distance-managers

Regisseur Jon Karthaus draaide de film met cast en crew tijdens de lockdown. Op de set waren doorlopend twee ‘social distance-managers’ aanwezig die in de gaten hielden of alle acteurs en crewleden voldoende afstand hielden. Zij deden dit met een grote geel-zwarte stok van anderhalve meter die zij de hele dag bij zich droegen.

De film is tot 1 juni gratis te zien bij Pathé Thuis. Daarna kost het kijken van Op gepaste afstand 2 euro