Sterren

Cultuursector lanceert website om tickets te bewaren

Theaters, concertzalen, musea en festivals gaan het publiek vragen geen geld terug te vragen voor tickets die zij al gekocht hadden maar die niet kunnen worden gebruikt vanwege de coronacrisis. Via de website www.bewaarjeticket.nl roepen zij mensen op hun ticket in te ruilen voor een voucher die later kan worden gebruikt.

Op deze manier hoeven culturele instellingen niet heel veel geld terug te betalen en houden zij een buffer om na de coronacrisis toch nieuwe producties op te zetten of nieuwe voorstellingen en concerten te programmeren. De website is opgezet samen met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Het vouchersysteem wordt nu ook door Broadway gebruikt om de verliezen voor theaters beperkt te houden. In New York zijn alle theaters in elk geval gesloten tot 7 juni. In Nederland mogen tot 1 juni geen grote evenementen plaatsvinden. Maar het is maar de vraag of de theaters en festival daarna meteen weer van start kunnen gaan

Eerder werd ook al de website www.ikhoefmijngeldnietterug.nl gelanceerd, waar dezelfde oproep werd gedaan. Dit initiatief kwam van pr-bureau Built For Comfort Communications.