Sterren

Danny Ghosen geschokt door enorme explosie Beiroet

Het staat op ieders netvlies gegrift: de vreselijke beelden van de ontploffing in de Libanese hoofdstad Beiroet dinsdagavond. Voor programmamaker Danny Ghosen kwam het allemaal heel dichtbij, hij is daar geboren en heeft er nog familie en vrienden wonen…

Shownieuws sprak met Danny over de vreselijke gebeurtenis. “Ik heb oorlog meegemaakt in Libanon, ik heb veel gezien, maar dit was, dit was net Hiroshima. […] Het was echt heel erg schrikken”, vertelt de presentator onder andere. Het hele gesprek is in de video hierboven te zien.

Bij de explosie zijn tientallen mensen om het leven gekomen en zijn er duizenden gewonden. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben eerder deze woensdag ook laten weten intens mee te leven met het Libanese volk.

“Beiroet is in shock na een ongekende ramp. Nu het Libanese volk zo zwaar is getroffen, denken wij aan allen die rouwen en in angst zitten”, laten de vorst en vorstin weten via de website van het koningshuis. “Wij leven intens mee met de nabestaanden van de slachtoffers. De vele gewonden wensen wij kracht toe en een zo spoedig mogelijk herstel. De internationale gemeenschap staat om u heen.”

View this post on Instagram

⁣Reactie van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima op de ramp in Beirut, Libanon:⠀ “Beirut is in shock na een ongekende ramp. Nu het Libanese volk zo zwaar is getroffen, denken wij aan allen die rouwen en in angst zitten. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de slachtoffers. De vele gewonden wensen wij kracht toe en een zo spoedig mogelijk herstel. De internationale gemeenschap staat om u heen.”⠀ ⠀ Message from King Willem-Alexander and Queen Máxima following the disaster in Beirut, Lebanon: "Beirut is in shock following a disaster of unprecedented proportions. With the Lebanese people so severely affected, our thoughts are with everyone who is grieving and afraid. We would like to convey our heartfelt sympathy to those who have lost loved ones, and we wish the many injured strength and as rapid a recovery as possible. The international community stands with you." #Beirut #Lebanon #quote #king #queen #koningwillemalexander #koninginmaxima

A post shared by Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) on