Sterren

Deelnemer onthult: 'Dit was nep in Bachelorette!'

Een deelnemer lijkt kijkersbedrog te onthullen bij realityprogramma De Bachelorette. Volgens Joep werden gesprekken gestuurd en speelde ook Gaby een rol…

In gesprek met Cranendonck24 onthult de vroege afvaller dat het af en toe net een poppenkast was, zo schrijft LoveReality.nl. “Ik merkte in het programma wel welke personen meededen voor de 15 minuten fame”, zegt Joep. “Die zich net even wat anders of opvallender voordeden als de camera’s draaiden en even wat extra olie op de spieren smeerden.”

“Maar dat gold voor mij niet”, maakt Joep duidelijk. “Dat gemaakte voelde ik af en toe ook bij Gaby zelf. We hadden leuke echte gesprekken als de camera’s niet draaiden, maar zo gauw deze weer aangingen, werd het gesprek gemaakter, meer gestuurd. Dat is tv, anders kijken mensen niet.”

Gesprekken werden gestuurd

Volgens Joep werden, net als bij programma’s als Temptation Island, gesprekken ook gestuurd door de productie om meer sensatie op te leveren. “Ook Gaby had daar voor mijn gevoel iets meer inspraak in”, zegt de knappe realityster. ” Zij is in het dagelijks leven natuurlijk ook actrice of presentatrice dus ik vond dat zelf niet altijd oprecht overkomen.”

“Een beetje gemaakt en alsof het ‘werk’ voor haar was”, vervolgt hij. “Voor mijzelf ging dat niet op. Ik wilde geen beter beeld van mezelf laten zien dan ik ben. Ook niet voor leukere tv.”

Temptation Island

Ook over Temptation Island doen al jaren manipulatieverhalen de ronde. Het weggestuurde koppel Gianni en Melissa vertelde zelfs dat ‘alles’ nep is aan het programma, zoals je kan zien in de video hieronder.