Sterren

Dit gaat Wesley Sneijder doen met Rolf Sanchez

Wesley Sneijder en zanger Rolf Sanchez hebben de handen ineengeslagen voor een verrassend nieuw project. Waarbij je normaal gesproken bij deze heren denkt aan een voetbal en een microfoon, gaan ze nu ondernemers helpen met online trainingen. En hoe, dat vertellen ze zelf aan onze Mark Schaaf!

“We zijn er vijf dagen geleden mee begonnen”, zegt Rolf tegen Shownieuws. “Het is eigenlijk een bedrijf wat zich leent aan ondernemend Nederland. De mensen die niet precies weten hoe ze online het beste hun product kunnen verkopen.” Wesley vult aan: “Ja, tegenwoordig gaat eigenlijk alles via social media. Daarin proberen we eigenlijk mensen een soort van tool mee te geven, waardoor je de mensen gaat bereiken.”

Het idee is ontstaan bij de gebroeders Sneijder en Rolf haakte graag aan. “Ik ben zelf heel erg ondernemend ingesteld. En heel veel ondernemers zie ik om me heen het moeilijk hebben in deze zware tijden. Maar de toekomst is juist het online marketen. En Wesley kwam hiermee.” Wesley: “Ja, via mijn broertje (Rodney, red.) eigenlijk. Rolf en ik zijn veel samen de laatste tijd, dus vandaar ook dat we zeiden van: ‘Laten we het doen. Laten we de mensen helpen daarmee.'”

Ze raakten bevriend bij een optreden van Rolf. “Wes is zeg maar zo gek als een deur, die ging gewoon op het podium met mij zingen”, zegt de zanger daar nu over. “En toen wist ik gelijk: dit klikt.” Wesley ziet mogelijkheden. “Dus tegenwoordig gaan we als duo door het land. We zijn te boeken ook, bij deze. Hahaha!”

Grote plannen

En Wesley heeft nog veel meer grote plannen. Zijn oude liefde voetbal is een eeuwige liefde en het laat hem niet los. “Ik zal nooit volledig weggaan uit het voetbal. Dat is voor mij ondenkbaar. En op dit moment ben ik nog steeds bezig met het begeleiden van spelers. Alleen dat is nu ook lastig allemaal.”

“En ja, ik weet het niet wat ik over een paar jaar wil”, vervolgt hij. “Maar ik denk wel dat ik op den duur zeer zeker mijn papieren ga halen voor de trainingscursussen.”

Yolanthe en Xess Xava

Wesley vertelt aan Shownieuws ook hoe het nu gaat tussen hem en Yolanthe Cabau. De scheiding is nog altijd niet rond. “Het is de ene dag wat makkelijker dan de andere”, zegt Wesley. “Natuurlijk, er zijn momenten, dan is het vervelend allemaal. Laten we voorop stellen dat het sowieso vervelend is.”

De voormalig voetballer spreekt via Facetime veel met zijn voormalig geliefde en zoontje Xess. Door de coronacrisis kan hij ze niet in het echt zien en de slimme Xess Xava snapt dat. “Hij begrijpt het zeer zeker. Hij weet dat, als deze situatie anders zou zijn, ik nu daar zou zijn geweest. Of zij misschien hier. Dan ben je toch dichterbij elkaar en dan is het allemaal wat makkelijker. Maar ja, nu is de situatie even zo.”

Tussen Wesley en Yolanthe gaat het gelukkig goed. “We hebben contact. We spreken elkaar, dus wat dat betreft gaat dat goed.” Er zijn ook geen problemen, volgens Wesley. “Die zijn er niet. Gelukkig niet. Ik bedoel, we zijn allebei volwassen en we hebben een kind. Weet je, niemand kan in de toekomst kijken. We zien wat er gaat gebeuren.