Sterren

Erica Meiland onthult: opnieuw heftig gesprek met Nadège

Een boze Nadège is vrijdagochtend naar Chateau Meiland gegaan om verhaal te halen. Opnieuw verloopt het gesprek enorm moeizaam, laat Erica Meiland aan Shownieuws weten.

“Ik heb gisteravond een mailtje gestuurd naar Nadège om te bevestigen wat we hebben besproken die bewuste ochtend”, zegt Erica tegen Shownieuws. “Daarin heb ik ook gezegd dat ze haar salaris gewoon nog krijgt. Ik heb eronder gezet, want het blijft natuurlijk lastig met die taal, dat ik het wel hoor als jij het anders hebt begrepen.”

‘Gewoon gelul’

“Toen stond ze hier om kwart over acht op de stoep”, vervolgt ze. “Ik denk dat we zeven minuten met elkaar hebben gepraat, maar daar kwam helemaal niks uit. Ze zei weer hetzelfde. Dat ze haar contract wil respecteren, dat dat moet in Frankrijk. Dat is gewoon gelul natuurlijk.”

“Ze wil dus alleen maar de kamers en het petit déjeuner (ontbijt) doen. Dus we zeiden: ja, dan blijft het toch gewoon zo. Dan hebben wij geen werk voor jou. Dus dan moet je gewoon maar thuisblijven. En je krijgt lekker betaald, dus ik zou zeggen: geniet ervan.”

Salaris

In een Facebook-video heeft Nadège vandaag ook al een onthulling gedaan. Ze vertelt haar Chateau Marillaux-salaris: 1710 euro bruto voor 30 uur per week.

Als Shownieuws aan haar vraagt hoe het er nu voor staat tussen de huishoudster en de Meilandjes, vertelt ze nog boos: “Ik ben hun onzin beu. Ja, ik ben er heen gegaan om te proberen met ze te praten.” Het blijkt helaas niets te hebben uitgehaald…

Eerder deze week

Eerder deze week bleek dat Nadège na een moeilijk gesprek teleurgesteld en boos op de Meilandjes is. Sindsdien liggen ze met elkaar in de clinch over de daadwerkelijke redenen.

Nadège zei tegen Shownieuws, zoals te zien in de bovenstaande video: “Ik kwam vanochtend aan en dronk mijn koffie zoals gewoonlijk. Gisteren heb ik nog alle hoeken van het kasteel gedaan, ik doe mijn werk zoals ik gewoonlijk doe. De Meilandjes wilden echter met me praten en ze zeiden: ‘We moeten met je praten, Nadège. Wil je hier niet meer werken?’.”

“Ik zei: ‘Waarom zeggen jullie dat?’ Ze zeiden: ‘Omdat je niets meer doet, je doet je werk niet meer’. Ik zei: ‘Hoe bedoel je, je doet je werk niet meer?’ Daarna hebben ze gezegd: ‘We betalen je nog t/m 31 augustus, tot het einde van je contract en je kunt nu naar huis gaan.'”

De familie Meiland begrijpt de teleurstelling van Nadège, maar liet eerder deze week al aan Shownieuws weten dat er een simpele reden is voor het gesprek: er is gewoon geen werk meer voor haar. Nu er geen gasten zijn kan de familie het heel makkelijk zelf doen. Ze betalen haar wel door tot het contract is afgelopen en dat is eind augustus.