Sterren

Filmpje hond Rachel Hazes lokt discussie uit

Een bericht van Rachel Hazes is uitgemond in een flinke discussie tussen hondenliefhebbers. Dit is te zien op haar Instagram.

De moeder van André en Roxeanne plaatst trots een filmpje van haar hondje Zoë. “Liefste Zoë, je bent nog mooier dan dat je al was”, schrijft Rachel bij het fragment. De video kan je bovenaan deze pagina zien.

Wie de reacties op Instagram echter bekijkt, zal direct opvallen dat het net een herhaling van het discussieprogramma ‘Het Lagerhuis’ is. Volgers van Rachel raken met elkaar in discussie, nadat één van hen het volgende bericht plaatst: “Zo jammer dat veel van dit soort kleine hondjes met een te klein schedeltje doorgefokt blijven worden. De hersentjes zijn te groot voor de schedeltjes en hebben elke dag hoofdpijn.”

View this post on Instagram

Altijd samen ❤️

A post shared by Rachel Hazes (@rachelhazes) on

‘Zielig’

Enkele volgers van Rachel sluiten zich bij het bovenstaande aan. “Inderdaad heel zielig, ze hebben veel pijn”, schrijft iemand bijvoorbeeld. Een ander: “Deze is niet heel erg klein, dus dat is al een voordeel.”

Het leeuwendeel is het echter roerend oneens met die mening. “Wat een onzin”, schrijft iemand. “Ja, ze zijn er best die doorgefokt zijn, maar ga naar een goede fokker en kijk wat je koopt. En niet per definitie hebben alle kleine hondjes hoofdpijn!!!” Een andere volger schrijft: “De mijne zijn 15 jaar oud geworden zonder een teken van hoofdpijn of wat anders. Ik had er drie en ze zijn gezond tot ze van ouderdom overleden zijn.”

Rachel heeft zelf niet gereageerd op de discussie. De discussie over rashonden en de risico’s die doorfokken met zich meedragen wordt al enkele jaren gevoerd. Ook Arjen Lubach besteedde er aandacht aan in zijn populaire programma Zondag met Lubach.

View this post on Instagram

Zo blij met jou…🙏🙏🙏❤️❤️❤️

A post shared by Rachel Hazes (@rachelhazes) on

Zindelijk

Rachel deelt vaak foto’s en filmpjes van het schattige beestje en staat stil bij belangrijke mijlpalen.

Zo ook bij het eerste wapenfeit van de ‘wonderhond’: Zoe was al binnen een week na de entree in huize Hazes zindelijk. Dit schattige verhaal kan je lezen via deze link.