Sterren

Flinke ophef om Nicolette van Dam na 'racistische' opmerking

Nicolette van Dam en Bas Smit liggen flink onder vuur op social media. Een ogenschijnlijk onschuldige opmerking van Nicolette tegen een chef-kok valt helemaal verkeerd bij hun volgers.

Het koppel heeft donderdag beelden gedeeld op Instagram waarop te zien is dat de chef-kok, die Aziatisch oogt, bij hen thuis een diner klaar maakt. Omdat het eten er zo lekker uitziet, doet Nicolette een poging in het Chinees om hem te bedanken door “Ik hou van jou” te zeggen. Als hij niet reageert en verder vertelt over het gerecht wat hij heeft gemaakt, onderbreekt de presentatrice hem en zegt: “Hoor je niet wat ik tegen je zeg? Je spreekt toch Chinees? Of spreek ik geen Chinees?”

Bas schrijft bij de filmpjes: “Wat zijn we geluksvogels met chef Jay thuis en onze Nic verklaart hem na twee wijntjes de liefde in het Chinees.” “Denk dat ’ie gewoon schrok, mijn uitspraak was best soepel”, reageert Nicolette.

Toch vinden sommigen dat dit niet door de beugel kan. “Racistisch en lomp wat ze hier doet. Laten we svp niet doen alsof we verbaasd zijn over Nicolette van Dam. Ze vindt Blackface ook nog steeds normaal” en “Als ik hem was zou ik in het Zweeds terug antwoorden en vragen of zij hem niet hoort! Want blijkbaar is elke Aziaat een Chinees”, “Hier zou een politicus om afgezet worden”, wordt er zoal gereageerd.

Nicolette laat vrijdagmiddag van zich horen en reageert in eerste instantie in haar stories met schijfjes komkommer, waarbij ze duidelijk maakt dat het komkommertijd is. Niet veel later post ze ook nog een video met de chef-kok. “Zo weer wat geleerd”, schrijft ze met hartjes. Hun hele reactie zie je in het filmpje bovenaan het artikel.