Sterren

Flinke tegenvaller voor Rachel Hazes

Rachel Hazes heeft een flinke tegenvaller te verwerken gekregen. Volgens de rechter heeft ze geen recht op het geld dat ze eiste van haar ex-vriendin Marieke van Beek. Rachel had een kort geding aangespannen tegen haar voormalige hartsvriendin, omdat ze volgens haar nog achterstallige betalingen aan haar is verschuldigd.

Rachel en Marieke zijn in een slepend conflict verwikkeld over de huur van de woning en een vermeende contante lening van 9.000 euro. Rachel kocht in 2016 voor haar een woning in Vinkeveen voor zo’n 260.000 euro en zou daarbij een huurovereenkomst zijn aangegaan met Van Beek. Toen waren beide dames nog dikke hartsvriendinnen. Zo was Van Beek nauw bij de familie betrokken en was ze de zakelijke rechterhand van Rachel.

Volgens Rachel bedroeg de maandhuur van de woning 1.450 euro, maar Marieke schermde met een huurcontract waarin een bedrag van 800 euro zou zijn overeengekomen. Omdat Marieke de woning al bijna vier jaar van Rachel huurt zou haar schuld intussen aardig zijn opgelopen, ook omdat Marieke tussen januari 2017 en februari 2018 helemaal geen huur betaald zou hebben.

Hoger beroep

Advocaat Bernard Tomlow, die Marieke Van Beek bijstaat in de zaak, laat aan Shownieuws weten tevreden te zijn met de uitspraak, maar zegt daarbij dat er geen winnaars zijn.

Rachel Hazes laat het niet bij deze uitspraak. Haar advocaat Slager laat in een reactie aan Shownieuws weten: “Een kort geding is een snelle, maar tegelijkertijd nogal vluchtige rechtsgang. Dit brengt beperkingen met zich mee zeker bij zaken waarbij sprake is van een gecompliceerde voorgeschiedenis. De voorzieningenrechter achtte deze kort geding procedure te gecompliceerd om een oordeel te geven over de gestelde betalingsachterstanden. Rachel Hazes zal in hoger beroep gaan of een bodemprocedure starten, om in ieder geval op dit punt een heldere uitspraak te verkrijgen.”