Sterren

Fred van Leer deelt treurig bericht

Fred van Leer heeft deze woensdagochtend een terug bericht gedeeld op zijn social media. Hij laat zien hoe een theaterzaal eruit zou zien als iedereen precies 1,5 meter afstand houdt… En dat is nogal een treurig aangezicht.

Zo schrijft hij bij de foto van een zaal in Wageningen: “Directeur Theater Junushoff maakte gisteren inzichtelijk hoe een theater eruit ziet als de anderhalve meter regeling keurig zou worden aangehouden. Dit is een foto van een uitverkochte zaal!”

En hoewel het theoretisch misschien zou werken, is de sfeer dan toch anders: “Geen pauze mogelijk, geen drankje, toiletbezoek wordt afgeraden. En hoe gefaseerd ga je mensen naar binnen laten, ofwel hoeveel tijd zitten de eerste mensen in de zaal te wachten totdat de laatste mag plaatsnemen? Dat is geen ontspannen avondje uit, dat is een militaire operatie.” Fred blijft gelukkig nog kalm en houdt zijn hoofd koel, maar hij wordt er wel somber van: “Het is wat het is en veiligheid voor alles. Maar het is wel iets om over na te denken en een treurig vooruitzicht.”

Veel volgers reageren op het bericht: “Ik hoop straks wanneer er een vaccin is, dat we weer gewoon lekker allemaal naar het theater kunnen”, “Ik ben voetreflextherapeut, geen idee hoe ik dat op afstand kan doen….. Voor jullie ook niet te doen op het toneel” en “Ik heb een horecazaak… Tis echt horror” wordt er onder andere gereageerd.

View this post on Instagram

Loek Buys, directeur van @theaterjunushoff @gemeente.wageningen, maakte gisteren inzichtelijk hoe een theater eruit ziet als de anderhalve meter regeling keurig zou worden aangehouden. Dit is een foto van een uitverkochte zaal! Geen pauze mogelijk, geen drankje, toiletbezoek wordt afgeraden. En hoe gefaseerd ga je mensen naar binnen laten, ofwel hoeveel tijd zitten de eerste mensen in de zaal te wachten totdat de laatste mag plaatsnemen? Dat is geen ontspannen avondje uit, dat is een militaire operatie. Logistiek niet te doen, financieel onhaalbaar. Los van de sfeer op zo’n avond want krijg zo’n zaal maar eens lekker los… En hoe gaan grotere gezelschappen met elkaar spelen op het toneel? Ik blijf er nuchter en kalm onder, want níemand kan er wat aan doen. Het is wat het is en veiligheid voor alles. Maar het is wel iets om over na te denken en een treurig vooruitzicht. @claudiadebreij @jandinoasporaat @mugmetdegoudentand @tinekeschouten @scapinoballetrotterdam @pauldeleeuw @guidoweijers @karin_bloemen @freekbartels @simonekleinsma.official @annick_boer @vanderlaanenwoe @veldhuiskemper @acdathomas @ruthjacott @luxortheater @theatercarre @mylenedanjou @dotanmusic @loneeva @ellenjoseevers @halinareijn @theaterdestoep @delamartheater @fredvanleer @annemariemetstreepje @glennisgrace @edsiliarombley @rolfsanchez @vengaboys @marthoogkamer @gerard_joling @albert.verlinde @iamnyassa @alexploeg @patricklaureij @vengaboys @jochemmyjer @najibamhali @rumag @kajstypetjes @nienkeplas @arjenlubach @tinademusicalnl @hellodollydemusical @soundos_el_ahmadi @jimbakkum @milanvw @johnnydemolofficial @johnwilliamsnl @missmontreal_ @romymonteiro Nou ja, ik kan nog wel een dag doorgaan met taggen, maar je snapt me… #anderhalvemeterafstand #isdusniettedoenmetjebek

A post shared by Fred van Leer (@fredvanleer) on

Samenwerking met Rumag

Onlangs kwam het merk Rumag nog negatief in het nieuws nadat Arjan Lubach er in zijn tv-programma Zondag met Lubach een item over had gemaakt. Fred werkt zelf veel samen met het merk, en liet weten dit nog te blijven doen. “Ik doe een samenwerking met Rumag, maar die staat los van hun eigen sociale media-kanalen of hun Rode Kruis-actie. Zij beheren mijn Instagram Leer van Fred, waar teksten op worden geplaatst. Die worden samen met mij verzonnen, soms komen ze van Rumag en soms van mij. Die zijn gewoon voor de fun en verder verdien ik daar geen geld aan”, liet de stylist desgevraagd weten.