Sterren

Fred van Leer mega trots op drag queens in Drag Race Holland

De internationale tv-hit RuPaul’s Drag Race krijgt een Nederlandse variant: Drag Race Holland. Valse humor, catfights en extravaganza is wat ons te wachten staat. En wie kan dat nu beter presenteren dan Fred van Leer…

Shownieuws sprak met Fred en de ‘queens’ van de show. “De meiden moeten grappig zijn, kunnen lopen, kunnen dansen, kunnen bewegen, kunnen praten, moeten Nederland kunnen vertegenwoordigen als de winnares”, vertelt Fred. “Het zijn tien compleet verschillende meiden met een compleet verschillende gedachte erachter.” In de video hierboven is het hele gesprek met Fred en enkele drag queens terug te zien.
Eerder werd al bekendgemaakt welke juryleden plaats zullen nemen in het programma. Zo zullen Sanne Wallis de Vries, Roxeanne Hazes, Claes Iversen, Nikkie de Jager, Rick Paul van Mulligen en Ryanne van Dorst meerdere malen aanschuiven om hun ongezouten mening te geven. Daarnaast schuiven Edsilia Rombley, Carlo Boszhard, Ruth Jacott en Loiza Lamers eenmalig aan naast Fred. Modeontwerpster Nikkie Plessen wordt een vast jurylid en zal elke aflevering naast Fred zitten.
De tien drag queens die strijden voor de winst zijn: Envy Peru, Chelsea Boy, Megan Schoonbrood, Miss Abby OMG, Madame Madness, Sederginne, Ma’am Queen, Roem, Patty Pam-Pam en Janey Jacké. De eerste aflevering is vanaf 18 september te zien op Videoland. De uiteindelijke winnaar krijgt een tien pagina tellend interview in de Cosmopolitan en een haute coute jurk van Claes Iversen.