Sterren

Gebarentolk Irma Sluis niet aanwezig bij persconferentie

De bekende gebarentolk Irma Sluis zal donderdagavond niet aanwezig zijn als tolk bij de persconferentie over het coronavirus. Een andere tolk zal haar vervangen, meldt de NOS. Irma groeide deze coronacrisis uit tot grote bekendheid en werd vooral online erg aanbeden.

Ook ging Irma een aantal keer viral. Vooral bij de eerste keer, toen ze het woord ‘hamsteren’ op hilarische manier vertolkte. De keren daarna konden mensen niet wachten totdat ze Irma weer op tv zagen verschijnen. De Drentse band Mooi Wark wijdde zelfs een lied aan haar. De brunette liet in haar schaarse interviews weten niet te zitten wachten op alle aandacht die haar werk voor de premier met zich meebracht. “Het was toeval dat ik op de persconferenties werd gezet, dat was alleen omdat ik in Den Haag woont”, wuifde zij alle lof weg. Onlangs werd nog bekend dat de grootste zeesluis van de wereld, in de gemeente Velsen, wellicht naar Irma vernoemd wordt.

De gemeente Velsen en Rijkswaterstaat hebben Nederlanders gevraagd om mee te denken over de naam voor het enorme bouwwerk. De naam Irma Sluis wordt “opvallend vaak genoemd” door de bijna vijfhonderd suggesties die de gemeente Velsen inmiddels heeft ontvangen, laat een woordvoerder weten. Ook op sociale media lijkt een flinke lobby losgebarsten om de naam boven aan de lijst te krijgen. “Zij maakt net als een sluis verbinding”, wordt als belangrijk argument voor de mogelijke naamgeving genoemd.

De persconferentie van Hugo de Jonge en Mark Rutte wordt donderdag live om 19:00 uur uitgezonden op SBS6.