Sterren

Georgina Verbaan bijt flink van zich af

Actrice Georgina Verbaan bijt flink van zich af nadat veel mensen haar bekritiseren te hebben gedemonstreerd op de Dam in Amsterdam. Op haar social media reageert ze nu op alle ophef.

Zo schrijft de brunette: “Ach, de closet racists doen nu alsof ze zo bezorgd zijn over corona en vallen – heel gek – alleen de demonstranten aan die op de Dam tegen racisme protesteerden met mondkapjes op en zoveel mogelijk afstand, maar vergeten voor het gemak de polonaiselopers en de strandgangers. Cute.” Georgina protesteerde maandag in de namiddag op de Dam met duizenden andere mensen om op te komen tegen racisme. Door de grote drukte werd het een doorn in het oog van sommige mensen, gezien de huidige coronacrisis.

Op de tweet krijgt ze dan ook steun én weerstand van verschillende Twitteraars. “Ik had je heel hoog zitten, maar van deze tweet schrik ik. Waarom creëer je een tegenstelling? Genoeg mensen die moeite hebben met alles wat je in je tweet noemt. Je kunt prima én tegen racisme zijn én bang zijn voor een tweede corona-uitbraak”, waarop Georgina reageert: “Kunnen we het misschien ook even hebben over waarom al die mensen op de Dam stonden?”

Anderen reageren met: “Er is veel selectieve en hypocriete verontwaardiging. Veel demonstranten droegen mondkapjes en er werd aanvankelijk afstand bewaard. Veel minder begrijpelijk zijn mensen die voor hun eigen pleziertje schijt hebben aan 1,5 m…” en bijvoorbeeld met “Alles wat je noemt ging tegen de voorschriften in en leidde tot bezorgdheid. De demonstranten hadden een andere vorm kunnen kiezen (bijvoorbeeld een lint op 1,5m vormen door de stad, is op Twitter genoemd) of weg kunnen gaan zodra afstand houden onhaalbaar is.”

Beelden van het protest van gisteren zijn in de video hierboven te zien.