Sterren

Gerard Joling helemaal klaar met Femke Halsema

Gerard Joling heeft hard uitgehaald naar Femke Halsema. De zanger vindt het belachelijk dat de burgemeester van Amsterdam meedeed aan het massale protest dat maandagavond op de Dam plaatsvond…

‘WOEDE OM MASSA’, kopt de Telegraaf dinsdagochtend. Gerard deelt die mening. “Ja dat snap ik wel, dat kan natuurlijk niet waar zijn. We krijgen hier gewoon in de horeca een veiligheidscheck. Dat betekent dat iedereen hier twee meter uit elkaar zit.”

“De horeca heeft de laatste drie maanden ongelooflijk veel verlies geleden”, vervolgt hij zijn relaas. “Demonsteren mag in Nederland, we leven in een democratisch land. Dat is uit de kunst.”

“En dan zelf daar nog met een uitgestreken gezicht gaan staan met allemaal mensen”, zegt Gerard als hij de beleefdheden achterwege heeft gelaten. “Ik denk dat het geen goed voorbeeld is en zeker niet voor een leidinggevend iemand als een burgemeester van Amsterdam.”

“We houden ons allemaal aan de regels van het RIVM en dat zou u ook moeten doen met uw voorbeeldfunctie. Ik zou zeggen, denk er eens over na”, sluit de Topper af.

Wat vindt Nederland?

Gerard staat niet alleen in zijn mening. 69 procent van de Nederlanders vindt zelfs dat burgemeester Halsema moet aftreden, blijkt uit representatief onderzoek van Wat vindt Nederland onder ruim 2700 deelnemers.

Er werden maandag zo’n 300 demonstranten verwacht op de Dam, die hun stem wilden verheffen tegen politiegeweld en racisme in Amerika en Europa. Het werden er ietsje meer. Naar schatting trokken zo’n 5000 betogers richting het plein en dat leidde al snel tot scheve gezichten richting burgemeester Femke Halsema. Had er moeten worden ingegrepen?

Halsema noemde de betoging te belangrijk om te ontbinden. Ze stelde tegen AT5 dat demonstratievrijheid een heel groot goed is. Een overgroot deel van de Nederlanders deelt deze mening niet. 87 procent van de respondenten vindt het volgen van de coronamaatregelen belangrijker dan het recht op demonstreren. 9 procent is het wél eens met Halsema.