Sterren

Grote discussie barst los door filmposter K3

De K3-dames liggen onder vuur door hun nieuwe film: ‘Dans van de Farao’. De filmposter werd begin deze week vrijgegeven en al snel werden Hanne, Marthe en Klaasje beschuldigd van ‘culturele toe-eigening’. Maar de kritiek op de kritiek is nog vele malen groter…

Op de poster zijn de dames in Egyptische kostuums te zien. Ook zijn hun ogen opgemaakt en hun haren gevlochten. Op Twitter laten mensen al snel weten dat ze het een domme keuze vinden.

View this post on Instagram

Woohoo! Wij kijken er zo hard naar uit! K3 Dans van de farao! Vanaf 16 december in de zalen! Wat vinden jullie van de poster? Het verhaal van de film: Hanne, Marthe en Klaasje gaan hun nieuwe album voorstellen in een Egyptisch museum. Ze brengen alles in orde voor hun optreden. Wanneer ze in het museum alle drie een wens doen bij een Egyptische Wenskat, komt die tot hun verbazing uit. Hanne kan de gedachten lezen van mensen en dieren, Marthe kan alles kopen wat ze voor zichzelf wil, en Klaasje kan blijven wensen wat ze maar wil. Maar de wensen van de Wenskat zijn vervloekt door farao Tritanchamon. De drie vervloekte wensen keren zich tegen K3 en zorgen voor een hoogoplopende ruzie tussen de meisjes. Net voor hun optreden besluiten ze te splitten. Ze willen elkaar nooit meer zien! Zorgt de Wensvloek voor het einde van K3 of overwint vriendschap alles? #dansvandefarao #k3dansvandefarao #k3 #k3film #studio100

A post shared by K3 (@k3.studio100) on

“In een tijd van Black Lives Matter en we allemaal hebben besloten dat cultural appropriation niet meer kan, komt K3 in 2020 met dít?” schrijft iemand bijvoorbeeld. Een ander: “Je zou hopen dat ze ruim 15 jaar na De Wereld Rond een beetje bewuster hiervan zouden zijn geworden”.

Toch zijn er vooral veel mensen die dit grote onzin vinden. “Moet links nu écht alles verzieken? Onze tradities, ons erfgoed, strips van Jommeke en Urbanus, kinderfeestjes, kinderliedjes en nu zelfs een lieve kinderfilm van #K3… Hou er toch gewoon mee op en stop die absurde zelfhaat!” schrijft iemand bijvoorbeeld.

Hieronder een bloemlezing van de vele tweets:

Handjes wassen

De K3-dames werden eerder dit jaar juist toegejuicht toen zij de jeugd een handje hielpen. Ze namen een nieuwe versie van hun nummer Handjes draaien op vanuit huis: Handjes wassen. Met dit nummer wilden ze kinderen stimuleren om goed hun handen te wassen en voor elkaar te zorgen in deze lastige tijden. “We willen kindjes graag uitleggen wat het virus nu eigenlijk inhoud”, zeiden de meiden in Shownieuws, zoals je hieronder kan zien.