Sterren

Grote zorgen bij Gerard Joling om moeder Janny

Gerard Joling is erg bezorgd om zijn 90-jarige moeder Janny. En niet alleen vanwege het coronavirus…

In de nieuwe Story laat Gerard weten hij zich grote zorgen maakt om de onlangs 90 geworden Janny en haar partner Cor (89). “Ik maak me grote zorgen, maar niet alleen vanwege het coronavirus”, zegt de zanger in het weekblad. “Vanwege mijn moeders leeftijd ben ik er al jaren mee bezig dat er zomaar iets kan gebeuren. Laten we reëel zijn: op haar leeftijd kan een griepje al fataal zijn.”

“En wat je ook niet mag onderschatten, is wat er met zo’n mensje gebeurt als ze een keer valt en iets breekt”, mijmert Gerard verder. “Hoe lang het dan duurt voordat die broze botten weer hersteld zijn, dat is echt een lijdensweg.” Gelukkig zijn Janny en haar partner gezond. “Maar goed, het is fijn dat het op dit moment allemaal goed gaat. Zowel met mijn moeder als met haar vriend, die bijna elke dag bij haar is. Cor woont officieel in een verzorgingshuis.”

Alles moet op

Gerard zegt ook dat hij niet te spreken is over zijn eigen fysieke gesteldheid. “Ik ga als ik thuiszit echt schransen en meer drinken. Ik ben ook aangekomen, voor mijn gevoel zo’n vijf kilo.”

De Topper durft niet eens op de weegschaal te gaan staan. “Als ik dat doe en het is erger dan ik dacht, dan kan ik niet eens meer naar mezelf in de spiegel kijken. Maar sinds een paar dagen ben ik weer actief op mijn hometrainer, dus het komt goed.”