Sterren

Zorgen bij Najib Amhali om moeder

Najib Amhali maakt zich zorgen om zijn moeder. De moeder van de komiek zit vast in het buitenland en zit ook nog eens in de risicogroep wat betreft het coronavirus…

De 68-jarige moeder van Najib vloog onlangs naar Marokko voor een heerlijke vakantie. Inmiddels kan ze, net als Anouk, echter niet meer weg uit dat land. “Inmiddels hebben we al drie tickets voor haar gekocht, maar het luchtruim blijft dicht,” zegt Najib tegen weekblad Weekend. “Toen we zeiden dat ze beter terug naar huis kon komen omdat langzaamaan alles op slot ging, was mijn moeder een beetje laks. ‘Ach nee kind, komt goed. Nog een paar dagen en dan kom ik terug’. Dat is niet doorgegaan.”

“In het begin vond ze het niet erg, maar ik merk nu wel dat ze heel graag terug wil. Mijn moeder zit er nu al bijna vijf weken,” vervolgt Najib. “Ik hoorde dat er inmiddels wel schot in de zaak zit, zodat Nederlanders daar eindelijk terug kunnen. Vooral mensen met een medische achtergrond.” Zijn moeder is diabeticus en heeft het aan haar hart en dat baart Najib zorgen. “En in het verleden heeft ze borstkanker gehad. We zijn dan ook heel streng voor mijn moeder. Ze moet binnenblijven en mag niemand een hand geven.”

Gelukkig is er familie in de buurt. “Ze zit alleen in huis, maar haar zus en broers en hun kinderen wonen ernaast. Dus er wordt goed voor haar gezorgd. Mijn nicht werkt zelfs bij de apotheek. Maar ik heb haar liever hier natuurlijk. Het probleem is ook, stel dat er iets gebeurt, dan kun je daar niet heen en niemand komt eruit.”

Najib zelf in coronacrisis

Najib Amhali is niet bang dat hij door de coronacrisis weer aan de drank gaat, zo vertelde hij onlangs in RTL Boulevard. Een terugval kan volgens de afgekickte cabaretier altijd gebeuren, maar hij wil naar eigen zeggen nooit meer naar “de oude situatie”.

“Ik ben nu bijna twee jaar verder en ik heb nog geen terugval gehad, godzijdank. Maar ik kan me heel goed voorstellen dat mensen nu niets te doen hebben en hun tijd doorbrengen met toch iets te veel drinken”, zei Najib. “Het kan natuurlijk altijd gebeuren, ook na vijf of zes jaar. Maar ik heb nu een leven waar ik heel blij mee ben.”

Najib, die zich in de zomer van 2018 liet behandelen in afkickklinieken in binnen- en buitenland, is naar eigen zeggen veel aan het sporten en eet gezond. “Ik krijg er zo veel voor terug dat ik echt niet meer terug wil naar die oude situatie waar ik ooit in zat.”