Sterren

Instagram verwijdert video van Madonna vanwege nepnieuws

Madonna is door Instagram terechtgewezen over een video die ze met haar volgers had gedeeld over een complottheorie over het coronavirus. In de post beweerde de zangeres dat er al een vaccin voor het virus was gevonden, maar dat het verborgen werd gehouden “om de rijken rijker te laten worden”.

Het clipje laat een aantal artsen zien dat het heeft over het malariamedicijn hydroxychloroquine. Volgens hen zouden ze minimaal 350 coronapatiënten succesvol met het middel hebben behandeld.

Instagram merkte de video aan als desinformatie en blurde het beeld met de tekst “Valse informatie”. Het leidde de volgers ook naar een pagina waarop de beweringen in de video werden ontkracht. Even later werd de video van het account van de wereldster verwijderd. Ook Facebook en Twitter lieten de bewuste video van hun platform verwijderen vanwege het verspreiden van onjuiste informatie.

Het is niet de eerste keer dat Madonna controversiële beweringen over het coronavirus doet. In maart plaatste ze een video vanuit haar bad waarin ze het virus omschrijft als “de grote gelijkmaker”.