Sterren

Jim Bakkum deelt ontroerende video

Jim Bakkum heeft op zijn social media een ontroerende video uit de VS gedeeld. Te zien is hoe een zwarte vrouw en een witte politieagent elkaar een knuffel geven. Dat raakt hem vol in het hart, nu er wereldwijd veel protesten tegen racisme zijn.

Bij de video schrijft Jim #BlackLivesMatter, de hashtag die de laatste paar dagen volop wordt gebruikt om steun voor anti-racisme uit te spreken. Hij kan dan ook rekenen op veel positieve reacties. “En zo hoort de wereld eruit te zien!! ❤️”, “Nou ik zit hier gewoon met tranen woww❤️❤️❤️”, “Precies! Schandalig wat daar gebeurt telkens. ❤️ to the black people” en “En dan zit je ineens te huilen ❤️❤️ En zo hoort de wereld eruit te zien!!!” wordt er onder andere geschreven. De ontroerende video is hierboven te bekijken.

Wereldwijd spreken grote sterren en bedrijven hun steun uit voor #BlackLivesMatter, zoals P!nk, Ariane Grande, Lady Gaga, Netflix en Amazon.

Zo was zangeres Ariana Grande zondag aan het demonstreren in Hollywood. De zangeres plaatste foto’s om te laten zien dat er niet alleen rellen waren tijdens de protesten. Ariana schreef bij haar foto’s dat er meer aandacht moet zijn voor de vreedzame demonstraties tegen het politiegeweld waar zwarte Amerikanen mee te maken hebben.

Sinds een week wordt er (vooral) in Amerika fel geprotesteerd nadat George Loyd op gewelddadige wijze werd gearresteerd. Op beelden van die arrestatie is te zien hoe een agent minutenlang geknield op de nek zit van Loyd. Die overleefde het politiegeweld niet.

https://www.instagram.com/p/CAx9n8BlVAe/